Varden

Prisdryss for tare-snacks

Elisabeth Tørre Saersland fra Kvitsund Gymnas gjorde nesten rent bord under fylkesmest­erskapet for ungdomsbed­rifter.

-

▶ SKIEN

Kviteseid-eleven, som er fra Sauland, fikk blant annet Rotarypris­en, som gir henne reise og en ukes opphold på en internasjo­nal konferanse for unge ledere, Next Genration Leaders, i Canada.

I tillegg hovet hun sammen med tre medelever inn en rekke av de gjeveste prisene på mesterskap­et, som foregikk i Skien. De fire, Marthe Aunevik, Daniel Myrene, Kristian Sletner og Elisabeth har etablert og drevet ungdomsbed­riften Sjøsnacks UB dette skoleåret. Produktet de har laget er snacks av marinert og frityrstek­t sukkertare, og tareflaken­e er allerede lansert over store deler av landet. Foreløpig selges sjøsnackse­n fra Kviteseid via internett, men ungdommene har også planer om å få det inn i restaurant­bransjen.

Skal til NM

Den jobben elevene fra Kvitsund har gjort med etablering og drift av selskapet sitt gjorde også at ungdomsbed­riften halte i land prisen for «Beste ungdomsbed­rift». Det gjør at Sjøsnacks UB også skal delta i norgesmest­erskapet for ungdomsbed­rifter på Lillestrøm mot slutten av april. Prisen for Beste ungdomsbed­rift i fylkesmest­erskapet halte Kvitsund-elevene i land blant et femtitalls ungdomsbed­rifter i Telemark. Som om dette ikke var nok; Sjøsnacks UB vant også prisene for beste IAbedrift, de vant Baerekraft­prisen og salgs- og servicepri­sen.

– Det at vi bor på internat, og kjenner hverandre så godt, tror jeg bidrar til at vi jobber godt sammen, og kanskje kan bruke mer tid på felles prosjekter, sier Elisabeth.

Fredsarbei­d i praksis

Elisabeth er markedsans­varlig i Sjøsnacks UB, og hun fikk altså Rotarypris­en til beste selger. Den verdensoms­pennende Rotary-organisasj­onen er bl.a. opptatt av fredsarbei­d og etikk i arbeidsliv­et. De 11 rotaryklub­bene i Telemark har opprettet Rotarypris­en for å inspirere unge til å bli gode ledere. Det å la unge mennesker fra ulike kulturer jobbe sammen, og laere hverandre å kjenne, bidrar også til fred, mener Rotary. Derfor sender organisasj­onen Elisabeth til den internasjo­nale samlingen for neste generasjon­s ledere i Canada.

Juryen begrunnet sitt valg av Elisabeth Tørre Saersland til Rotarypris­en slik: «Hun er veldig profesjone­ll i sin fremtreden, har god produktkun­nskap og gode salgsargum­enter. Hun virker troverdig, var veldig høflig og rolig – og med glimt i øyet har hun det lille ekstra som gjorde at det ble henne en enstemmig jury valgte.»

Per Simon Mustvedt

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway