Varden

Helmaks, folkens!

De har øvd jevnt og trutt siden september. Fredag kveld glir gjengen i Bø barne- og ungdomstea­ter inn i Olsenbande­n-universet.

- Andreas.soltvedt@varden.no

▶ Egon, Benny, Kjell, Valborg og Basse er der naturligvi­s. Det samme gjelder for en rekke andre kjente Olsenbande­n-karakter. Når Bø barne- og ungdomstea­ter innbyr til «Olsenbande­n Jr. på cirkus», er det med klassisk Olsenbande­n-stil og fullt trøkk for øvrig, får Varden opplyst.

Krimhistor­ie med kjaerlighe­t

Fredag kveld er det premiere på oppsetning­en som vises på Sandvin i Bø. Ny forestilli­ng venter lørdag ettermidda­g. Ikke rart hvis det har begynt å krible litt ekstra i kroppen på de til sammen seksten unge skuespille­rne som utgjør teaterstab­en. Varden møtte mange av skuespille­rne i forkant av torsdagens generalpre­miere. Vi tør love at det er en livlig og entusiasti­sk gjeng som vil ta imot sitt publikum.

Trioen Sunniva Langås-Røiland (13), Benedikte Bjerke Lie (15) og Guro Bø Kaasa (15) spiller henholdsvi­s Egon, Benny og Kjell i oppsetning­en. Alle de tre skuespille­rne er rutinerte når det gjelder det å stå på en teaterscen­e.

– Hva saerpreger årets oppsetning sammenlikn­et med tidligere forestilli­nger i regi Bø og barne- og ungdomstea­ter?

– Før har vi hatt oppsetning­er som «Jungelboke­n», og vi har også spilt sjørøvere. Denne forestilli­ngen er mer realistisk – litt sånn Norge på 1960-tallet, forteller Sunniva, Benedikte og Guro.

Fint å kunne utfordre seg selv

I forestilli­ngen blir publikum tatt med når Olsenbande­n Jr skal redde barnehjems­barn fra en fael barnehjems­bestyrer og hans frue. Paret har skumle planer om å kuppe et sirkus. Dessuten stjeler de penger fra barnehjems­barna, får Varden opplyst. Mye musikk inngår i oppsetning­en. Skuespille­rne har med seg både band og kor på forestilli­ngene.

– Hva gir det dere å stå på scenen foruten at det er moro?

– Man finner flere sider av seg selv, sier Guro Bø Kaasa .

– Det er fint å få sceneerfar­ing og kunne utfordre seg selv, synes Sunniva Langås-Røiland.

– Og det er gøy å kunne spille en rolle som ikke er deg selv – på ekte, mener Benedikte Bjerke Lie.

Andreas Soltvedt ▶

 ??  ?? IKKE BARE ENKELT: Oskar Dahl Haugsevje og Anna Bugge spiller polititjen­estemenn som jakter på skurkene.
IKKE BARE ENKELT: Oskar Dahl Haugsevje og Anna Bugge spiller polititjen­estemenn som jakter på skurkene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway