Varden

– Drømmer kan realiseres der

En fløy på 2000 kvadratmet­er har stått tom på Arkaden i sju år. Nå ønsker senterlede­r, Aziz Chaer, å gi folk som har en butikkdrøm en mulighet.

-

Allerede i dag åpner første pop up-butikk. og på torsdag ble det jobbet det med siste finish.

– Det er ikke mye som gjenstår, litt småplukk, smiler driver og eier av Needy, Camilla Kristianse­n.

Blant klaer, sko og møbler kommer hun baerende på en stor nisse.

– Denne fikk jeg inn nå. Den er jo veldig søt da, og skal stå ved inngangen, forteller hun.

Ideen bak Needy er å gi gamle ting nytt liv. Det handler om gjenbruk og miljø. Byttehande­l er aller størst, men man kan også kjøpe for en rimelig penge.

– Vi er svaert fornøyd med å få inn et bruktmarke­d i denne fløyen. Med å fylle opp tomme lokaler, så skaper vi liv og aktivitet, samtidig som vi får enda flere med på Arkaden-laget. Butikkene er positive og gleder seg til å få et bruktmarke­d inn. Det er ingen tvil om at gjenbruk er i skuddet og det synes vi på Arkaden er moro å vaere en del av, sier Chaer.

Vil ha liv i lokalene

Needy holdt til i Heigata i Porsgrunn frem til januar i år.

– Jeg hadde 70 kvadratmet­er. Nå har jeg fått 200. Dette blir moro og jeg gleder meg til åpningen på lørdag. Mer møbler blir det også på sikt. Jeg har en hel låve full, forteller Kristianse­n.

– De siste ukene har det vaert mye jobb, blod, svette og tårer, men det er det verdt, slår hun fast. Butikkinnr­edning har hun overtatt etter andre butikker på senteret og hun har ikke brukt en krone på å innrede lokalet.

Butikkdrøm­men

Før var Dressmann, Lindex og Kappahl blant leietakern­e i denne delen av Arkaden. I dag er det bare gråpapir og gitter å se.

Nå vil Chaer fylle de resterende kvadratmet­erne med andre butikker og aktivitete­r.

– Det er det som er tanken. Her har vi 2000 kvadratmet­er med bra lokaler som ikke blir brukt. Jeg har lyst til å finne ut hva som bor i folk. De som ønsker å realisere butikkdrøm­men sin, men ikke helt har turt å teste det ut - de skal få mulighet her i disse lokalene, frem til det skjer noe mer på senteret, sier Chaer ivrig.

– Arkaden er den største ei- endommen i sentrum og alt fylles ikke opp i år, men vi har en plan. Han tenker seg om et lite sekund før han fortsetter.

– De som har lyst til å ta sats må vaere klare for å drive en butikk. Det som er gøy er at plutselig så treffer vi en driver som er så flink og har et så bra produkt at de blir her på senteret. Det hadde jo vaert en drømmehist­orie.

– Hva er kostnaden? – Kostnaden er en symbolsk sum. Dette gjør vi for å hjelpe de som har en butikkdrøm.

Lørdag 14. april kommer dessuten Kulturskol­en med lørdagsbar­n.

– Da blir det liv i flere lokaler her. Det gleder jeg meg til. Det er så godt å se at det ikke står tomt, avslutter Chaer.

 ??  ?? ÅPNINGSFES­T: Camilla Kristianse­n er godt i rute til åpningen av Needy. Aziz Chaer, senterlede­r på Arkaden, sjekker utvalget.
ÅPNINGSFES­T: Camilla Kristianse­n er godt i rute til åpningen av Needy. Aziz Chaer, senterlede­r på Arkaden, sjekker utvalget.
 ??  ?? VIL HA LIV HER: Til helgen åpner Aziz et Chaer dørene til fløyen som har stått tom i sju år. Han håper at folk som går med en butikkdrøm tar kontakt, slik at lokalene kan fylles opp kjapt. Første butikk er bruktmarke­d.
VIL HA LIV HER: Til helgen åpner Aziz et Chaer dørene til fløyen som har stått tom i sju år. Han håper at folk som går med en butikkdrøm tar kontakt, slik at lokalene kan fylles opp kjapt. Første butikk er bruktmarke­d.
 ??  ?? BRUKSMARKE­D: Den nye Needy butikken er på 200 kvadratmet­er.
BRUKSMARKE­D: Den nye Needy butikken er på 200 kvadratmet­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway