Varden

– Jeg er ikke Vålerenga-gutt, jeg!

Bilal Njie (19) har nok flere fra familien på tribunene søndag, men noen Vålerenga-gutt, det er han ikke.

- ▶ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

Bilal Njie spilte 20 kamper for Vålerenga II i fjor og sto for fem mål og ni assist. Kantspille­ren fikk også et innhopp for Chidera Ejuke fire minutter før slutt mot Stabaek 30. september.

Det var i den elleville kampen hvor Vålerenga ledet 2–0 til pause, men tapte 4–2.

Da Odd reiste til La Manga i Spania i januar sluttet 19-åringen seg til Odd-troppen som en ny spiller på en treårskont­rakt. Da hadde han takket nei til kontrakt med Oslo-klubben tre ganger.

– Bilal er en Vålerenga-gutt som vi ønsker å beholde i klubben! Derfor har vi i lang tid prøvd å signere ham videre hos oss, er sportslig leder Jørgen Ingebrigts­en sitert på i Dagbladet rett etter at Varden avslørte overgangen.

Den betegnelse­n er ikke Odds kantspille­r helt enig i.

– Jeg gleder meg til å spille mot Vålerenga, men jeg er ikke Vålerenga-gutt, jeg. Da hadde jeg blitt vaerende i Vålerenga.

Som andre

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo håper at Njie ikke tenker for mye på omstendigh­etene og at han spiller noen lange steinkast fra hjemstedet Holmlia halvannen mil utenfor Oslo sentrum.

– Hvordan tror du det blir for Njie å møte Vålerenga?

– Det blir helt sikkert moro, men jeg håper at han ikke blir helt vill og skal revolusjon­ere verden slik unggutter av og til kan prøve. At de skal trylle og vise at de kan alt mulig rart. Jeg håper han slipper seg løs, er seg selv, spiller som han har gjort for oss til nå og tenker på at det er en helt vanlig eliteserie­kamp. 19-åringen beroliger treneren. – Den kampen blir som alle andre kamper i eliteserie­n. Kanskje litt morsommere.

Bedre og bedre

Etter overgangen til Odd har Njie sakte og sikkert bygget seg opp etter litt skadeprobl­emer i lyskeregio­nen.

– Jeg har vaert veldig nøye i treningsar­beidet og har hatt framgang uke etter uke etter at jeg kom til Odd. Spillemess­ig har det gått bra, men jeg har ikke fått vist hele potensiale­t.

– Jeg er veldig glad for at jeg dro til Odd, for Dag-Eilev har hatt troen på meg og gitt meg tillit. Den tilliten følte jeg ikke at jeg fikk i Vålerenga.

– Da ville det vel smakt bra med seiersmål søndag?

– Det hadde vaert perfekt!

 ??  ??
 ??  ?? ODDER: Bilal Njie vil ikke kalle seg selv en «Vålerenga-gutt». Søndag skal 19-åringen, som har gjort det bra etter overgangen, forsøke å senke sin tidligere klubb. Njie starter som høyrekant.
ODDER: Bilal Njie vil ikke kalle seg selv en «Vålerenga-gutt». Søndag skal 19-åringen, som har gjort det bra etter overgangen, forsøke å senke sin tidligere klubb. Njie starter som høyrekant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway