Varden

Har gått konkurs

Det er slutt for Tårnbrygga Café og Galeien Restaurant. Eierne takker gjestene for den fine tiden.

- ▶Elisa▶eth elisabeth.hvitsten@varden.no

▶ Tirsdag denne uka ble selskapene bak Tårnbrygga Café og Galeien Restaurant i Kragerø slått konkurs. Det betyr slutten for to svaert populaere serverings­steder.

– Det har vaert et eventyr i tre år. Det er trist at det måtte gå slik, men takket vaere alle de fine gjestene våre ser vi tilbake på masse gode minner, sier Kenneth Lauring.

To restaurant­er i Kragerø

De to driverne, Kenneth Lauring og Cathrine Mellby, startet Tårnbrygga Café på Jomfruland i 2015. I 2017 tok de i tillegg over driften av Galeien Restaurant i Kragerø sentrum. Kafeen på Jomfruland var åpen i sommerseso­ngen, mens sistnevnte skulle vaere et helårstilb­ud. Dessverre måtte de nå kaste inn håndkleet.

Det var i februar at Skatt Sør begjaerte Tårnbrygga AS, som er registrert med 28 ansatte, konkurs. Bakgrunnen var manglende innbetalin­g av arbeidsgiv­eravgift og moms. Eierne håpet å finne en løsning innen rettsmøtet i dag, 13. mars, men lykkes ikke. Dermed ble selskapene bak de to restaurant­ene, Tårnbrygga AS og et enkeltpers­onsforetak, slått konkurs.

Best og tredje best i fylket

– Vi gapet over for mye. Det å vokse koster, og vi er nok bedre kokker enn økonomer, sier Lauring til Varden.no.

At kokkene har servert god mat, er det ingen tvil om: På Tripadviso­r er deres to serverings­steder i dag rangert som nummer en og tre over Telemarks aller best spisestede­r. Det er 182 restaurant­er med på listen.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? KONKURA: Tårnbrygga Café på Jomfruland var et populaert serverings­sted. Nå er det slutt.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN KONKURA: Tårnbrygga Café på Jomfruland var et populaert serverings­sted. Nå er det slutt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway