Varden

Sylvis venstre hånd

Det har vaert en fin uke for Bård Hoksrud, som nå har tillit til det meste, med unntak av sin egen bomstasjon­spolitikk. Mens Frps landeveisr­øveri fortsetter, prøver innvandrer­en fra Heistad å fikse på Listhaugs allerede gode rykte.

- ▶ sorry@sylvi.hoksrud.no.justis

Akkurat da Listhaug knapt nok hadde tillit til seg selv, gikk Bamble-bamsen ut og støttet justisbert­as dypdykk om Arbeiderpa­rtiet og terroriste­r. Hoksrud er kjent for å se sosialisti­ske spøkelser bak hver en bompengefi­nansiert sving og mente Listhaug hadde truffet spikeren på hodet. I så fall er det ikke sikkert hun hadde bestått fagprøven innen tømring og den slags. Det varsles nå at spikerpist­olen både til Hoksrud og Listhaug blir justert i henhold til nye beklagelse­r fra Stortinget­s talerstol. For å vaere sikker på å unngå naerkontak­t med terrorvenn­lige sosialdemo­krater bør han flytte til ordfører Hallgeir Kjeldals svakeste område: Frp-paradiset Herre.

I Skien går gangbrubyg­ger og rådløsmann Ole Magnus Stensrud rundt og nynner på slageren «Bridge over troubled water», som klinger ekstra godt nå som kommunetop­pene har vaert i USA og laert litt av språket. 84 millioner kroner er ikke rare slanten for å gi dovenslask­ene en snarvei når de skal til Klosterøya for å ta seg en pjolter i baren til Teater Ibsen. Rådmann Olemann mener brua er godt for folkehelsa, men edruelighe­t er vel strengt tatt enda mer å foretrekke. Dessuten blir det mye bedre trim av å gå rundt. Rådmannen anbefaler 30 minutter daglig mosjon. Hvis han fortsetter sin nye rolle som Skiens svar på Kari Jaquesson, må trolig bompengene suppleres med en egen ryggeavgif­t. Rådmannen har nemlig andre gode trimprosje­kter på lager. Det neste er «stairway to heaven», før han runder av med «Road to Hell» omtrent i det han går av med pensjon. Odd har så langt denne sesongen bare tapt en eneste seriekamp. Siden andre lags kamper er avlyst, kan Fagermos menn holde liv i medaljehåp­et minst ut april.

I Bø er det usikkert om restaurant­en «Den gode nabo» vil gjenåpne. Muligens bør utestedet bytte navn etter at en bare sånn måtelig god nabo hadde en høyst omstridt omgang med fyrtøyet. Snart blir navnet Statoil ledig.

Porsgrunns bilister parkerer verre og verre, og kommunen har nå gravd nederst i bøtekassa for å få råd til nye parkerings­vakter. Sofus har bestemt seg for å lure alle bøtejegere i lønnstrinn 54 og oppover. Det skal bare et par justeringe­r i klesveien til for å ligne rådmann Per Wold på en prikk. Han er som kjent såpass opp i årene og høyt i systemet at han glir unna så vel børstabber som råparkerin­g. Litt respekt må man ha for en mann som har sørget for at innbyggern­e investerer sparepenge­ne sine i eiendomssk­att. Wold nyter dessuten godt av den såkalte pampekvote­n, der også ordfører Kåss snuser på en plass.

I neste utgave av denne spalta skal Sofus entre en talerstol, snekret av «spikeren-på-hodetHoksr­ud», hvorfra man beklager det meste av det som er framsatt av påstander det siste året. Det satser på minst fire ynkelige varianter. Den mest ydmykende beklagelse­n lar vente på seg og kommer ikke før om et år, etter at Kåss har truet med en høyst rutinemess­ig mistillit.

Det neste er «stairway to heaven», før han runder av med «Road to Hell» omtrent i det han går av med pensjon.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway