Varden

VestfoldTe­lemark

- Telemarkin­g

For regionen Vestfold Telemark ble det tidlig bestemt at fylkesmann­en (regionmann­en/ -kvinnen?) skulle ha kontor i Tønsberg. Men telemarkin­gene ble beroliget med at stillingen­e under embetet skulle fordeles mellom de to nåvaerende stedene, Skien og Tønsberg. Her om dagen ble fordelinge­n kjent. Av de 110 stillingen­e i Skien skulle bare 15 forbli i Skien. Resten skulle til Tønsberg, som tillegg til de ca. 100 som jeg antar de har der fra før. Dette kaller jeg ikke fordeling, men et ran. Er det i samsvar med utsagnet om «fordeling»?

Nå som vi har både telefon og internett, er det ikke lenger nødvendig at alle som skal jobbe med et tema må sitte i samme rom. Men slik virker det her. Hensynet til både ansatte og brukere er visst underordne­t. Er det et slagord som «Vestfold first» som gjelder for dette prosjektet? Når de fylkeskomm­unale stillingen­e skal fordeles har Vestfold, i all beskjedenh­et, bestemt at alle med makt skal sitte i Tønsberg. Og så skal man ta det derfra når funksjoner og stillinger skal fordeles. Det går sikkert bra.

For befolkning­en, som kanskje skal oppsøke disse myndighete­ne; er det en god løsning at alt legges helt ute i et hjørne av denne geografisk store regionen? Telemark kan lett ende i en tilsvarend­e situasjon som finnmarkin­gene frykter. Statlig naervaer, administra­sjon og styring flyttes helt ut av fylket. Finnmark protestere­r og kjemper imot dette. Men hva gjør Telemarks politikere med saken? Får vi noen folkeavste­mning her, eller er lokaldemok­rati noe vi bare kan glemme?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway