Varden

Syklisten Syver lover mer moro

Syver Westgaard Waersted (21) startet sesongen med å tråkke inn til seier i tredje og siste etappe av UCI-rittet The Internatio­nal Tour of Rhodes. Det betyr at årets mål allerede er i boks.

- ▶ SKIEN

– Ja, egentlig. Jeg hadde som målsetting å vinne et UCI-ritt denne sesongen. Det har jeg gjort, så da er det vel bare senke skuldrene da, sier porsgrunns­gutten med et aldri så lite smil om munnen.

Alle gode ting er tre

Seieren var 21-åringens andre UCI-seier. Den første kom i 2016 i Uppsala i Sverige.

– Selv om kroppen er fin og formen er god, så hadde jeg vel ikke regnet med å vinne på Rodos. Det var litt overrasken­de. Overrasked­e og deilig, sier 21-åringen som sykler for Uno-X Norwegian Develpomen­t Team og Grenland SK.

De to siste årene har unggutten måtte kaste inn håndkleet mer eller mindre rett i forkant av rittet på den greske ferieøya. I fjor brakk han håndleddet – året før ble han påkjørt.

– Jeg har hatt litt uflaks, men som ordtaket sier: Alle gode ting er tre, sier U23-rytteren.

Belgia neste

Nå satser han på mer moro i tiden som kommer – både med klubb- og landslag.

– Det kommer en del ritt framover og nå som jeg har fått den starten jeg har fått, så er jeg jo litt optimist, sier unggutten.

Mandag reiste han til Belgia – for å lade opp til Nations Cuprittene: Gent-Wevelgem og Ronde van Vlaanderen Beloften.

– Det blir spennende. Det er to ritt som bør passe meg ganske bra, så hvis ting klaffer og jeg har dagen kan det bli moro.

NM-ambisjoner

Men det er ikke bare utenfor Norges grenser 21-åringen håper å gjøre det bra i tiden framover

– Det kommer jo et NM etter hvert (Sandefjord i juni) og det hadde jo vaert gøy å gjøre det bra der – i U23-klassen, sier han og viser til at han i har lagt lista ganske høyt. Faktisk så høyt som mulig

– Å vinne. Det er det jeg håper på. Det blir tøft, det er med mange gode syklister, men jeg bør kunne vaere med å kjempe om seieren.

21-åringens klubbkamer­at Jonas Abrahamsen har også startet sesongen bra.

Blant annet tråkket han inn til en sterk 3. plass på den kuperte andreetapp­en i Internatio­nal Tour of Rhodes.

▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

 ??  ??
 ??  ?? STERK: Syver Westgaard Waersted (t.h.) har fått en god start på sesongen. Her tråkker han inn til etappeseie­r i The Internatio­nal Tour of Rhodes.
STERK: Syver Westgaard Waersted (t.h.) har fått en god start på sesongen. Her tråkker han inn til etappeseie­r i The Internatio­nal Tour of Rhodes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway