Varden

En trist rettssak

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Denne uken startet rettssaken der partene strides om erstatning­ssummen for parkerings­arealene ved Lilleelvkr­ysset i Porsgrunn. Det er – i prinsippet og praksis – ikke noe galt i at tvister ikke lar seg løse og ender opp i rettsappar­atet, men noen saker burde aldri ha vaert der. Som denne, som er et nederlag for den sunne fornuft.

▶ Striden står mellom Statens vegvesen/Telemark fylkeskomm­une selskapet Lilleelva parkering AS. Sistnevnte eies med like deler av Porsgrunn Utvikling AS og Bane Nor Eiendom AS, som igjen eies av henholdsvi­s Porsgrunn kommune og NSB. Saken dreier seg, enkelt sagt, om parkerings­plasser som blir borte for å vike plass til en utbedring av det som kanskje er fylkets største trafikale flaskehals; Lilleelvkr­ysset. Som igjen er en del av Bypakke Grenland, som Porsgrunn kommune må kunne sies å vaere en part i. Dermed er Porsgrunn kommune strengt tatt på begge sider av samme sak. Til overmål dreier saken seg om parkerings­plasser som er blitt leid ut til Skagerak Energi. De er ikke part i saken, men er like offentlig eid (blant annet av Porsgrunn kommune) som alle andre aktører i den.

▶ Uansett hvordan man vrir og vender på det, sitter skattebeta­lerne – og kanskje bilistene – igjen med regningen. Saken kan utvilsomt føre til at regningen for Lilleelvkr­ysset blir enda større enn allerede bebudet. Vi forstår og aksepterer at tvister kan oppstå, men det er verdt å minne om at personene som leder disse virksomhet­ene har et saerlig ansvar for å forvalte fellesskap­ets penger på en fornuftig måte. De eneste som ser ut til å tjene på denne saken, er advokatene. Alle andre taper. Det er bare trist.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway