Varden

RiG krever samlestati­ver for søppel

-

Renovasjon i Grenland (Rig) vil ikke lenger hente søppel hos folk som bor langt unna offentlig vei.

▶ Rig har sendt skriv til grunneiere med private veier mange steder i Vest-Bamble. I brevet krever Rig at 30-talls husholdnin­ger i Bamble bringer søppelet sitt til samlestati­ver ved naermeste kommunale eller fylkeskomm­unale vei. I verste fall er det snakk om en avstand på 1,3 kilometer. Årsaken skal angivelig vaere dårlig standard på de private veiene.

Saken har vakt sterke lokale reaksjoner, og Torstein Dahl fra Senterpart­iet tok saken opp gjennom en interpella­sjon til kommunesty­ret 15. mars. Her karakteris­erte Dahl varselet fra Rig til de berørte husstanden­e naermest som en aprilspøk.

Det ble ordfører Hallgeir Kjeldals oppgave å besvare interpella­sjonen. – Jeg vil understrek­e at Rig bare har sendt et varsel, ikke iverksatt vedtak om flytting av søppeldunk­ene. Bamble kommune som deleier i Rig vil følge opp utfordring­ene Dahl tar opp, svarte ordføreren.

Han forklarte at dagens retningsli­njer har bestemmels­er om veibredde, stigning, akseltrykk og minste fri høyde, og at disse faktisk er vedtatt av kommunene.

Men vedtektene er ikke bare enkle å gjennomfør­e, viste det seg:

Kravene til fri høyde er for eksempel 4,5 meter, mens fri høyde i Høgenheitu­nnelen er 4,3 meter!

– Dersom dagens retningsli­njer skal etterleves til punkt og prikke, vil det vaere et stort antall abonnement­er som vil måtte flytte sine søppeldunk­er, sa ordføreren. Han lovte å følge opp saken videre.

▶ Morten Lie-Hagen

 ??  ?? TAR SAKEN: Ordfører Hallgeir Kjeldal vil ta tak i den illelukten­de søppelsake­n i Bamble.
TAR SAKEN: Ordfører Hallgeir Kjeldal vil ta tak i den illelukten­de søppelsake­n i Bamble.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway