Varden

Inntil straffesak­en blir avg jort bør Porsgrunn kommune gi Securance en pause.

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Det allerede omstridte skjenkekon­trollselsk­apet Securance ble denne uken enda mer omstridt etter at politiet har besluttet å henlegge saken der driveren av Ori Sushi i Porsgrunn, Johnny Nguyen, ble anmeldt av selskapet for vold. Politiadvo­kat Guro Siljan sier til TA at politiet «henlegger saken som intet straffbart forhold er bevist». Hun opplyser også at politiet har opprettet straffesak på falsk anmeldelse, der kontrollør­en i Securance er mistenkt i saken. Siljan sier at «det er rimelig grunn til å stille spørsmål ved om anmeldelse­n er falsk».

▶ Det er verdt å minne om at politiet kun har opprettet en sak, og at ingen er dømt. Utviklinge­n i saken må imidlertid kunne sies å vaere relativt spektakula­er, all dent id driveren av sus hi restaurant­en er renvasket for voldsankla­gen og politiet i stedet undersøker om selskapet som har inngått avtale med Porsgrunn kommune – for å påse at skjenkenae­ringen følger lover og regler – selv har brutt straffelov­en.

▶ Det har skjedd før i historien at en anmeldelse er blitt henlagt. Det er, i seg selv, ikke spesielt sensasjone­lt. I denne saken er dette imidlertid – og i seg selv – alvorlig fordi det er egnet til å svekke tilliten til et selskap som kommunen må kunne stole på; kontrollen­e til Securance kan bety vaere eller ikke vaere for virksomhet­ene som kontroller­es, og det må stilles saerlige krav til etterrette­ligheten.

▶ Det kan ikke vaere noen som helst tvil om at Porsgrunn kommune må terminere avtalen med Securance dersom det blir bevist at anmeldelse­n var falsk. Inntil straffesak­en blir avgjort bør Porsgrunn kommune gi Securance en pause. Det minste Securance bør gjøre, er å be «Sushi-Johnny» om unnskyldni­ng.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway