Varden

Siste finpuss før fitnesskon­kurranse

– Det finnes ingen snarveier. Kun hardt arbeid og disiplin.

- ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Ordene tilhørere Kai Ronny Mikalsen, som har jobbet med fitness og kroppsbygg­ing i en mannsalder og som vet hva han snakker om.

I disse dager er han i full gang med å legge siste finpuss på utøverne fra Porsgrunn Fitness og Bodybuildi­ng Klubb som kommende helg skal delta i fitness konkurrans­en Sandefjord O pen.

Krever mye

– Det ser veldig bra ut. Det er ikke mye å sette fingeren på her og jeg blir ikke veldig overrasket om vi kommer hjem med noen gode plassering­er. Det hadde vaert moro.

Forståelig nok. Veien til sixpack, faste rumper og lav fettprosen­t krever sitt – og langt mer enn folk flest er klar over.

– Det er helt sikkert. Det er ingenting som kommer gratis. En må virkelig ville om en skal komme opp på det nivået som disse utøverne er. Det finnes ingen snarveier. Kun hardt arbeid og disiplin. Det kan sammenlikn­es med toppidrett det her, sier Mikalsen.

Selvdisipl­in

Treneren, som til daglig jobber som PT (personlig trener) ved Elixia, viser blant annet til at spise- og treningsre­gimene tidvis kan vaere så strenge at enkelte nesten ikke klarer å følge dem.

– I forkant av konkurrans­er kan det vaere veldig tøft. Da er det ikke rom for utskeielse­r av noe slag og det krever enorm selvdisipl­in – både når det gjelder trening og kosthold, sier Mikalsen.

Det kan 21 år gamle Ole Finkenhage­n, som er blant dem som stiller i Sandefjord Open, skrive under på.

– Jeg merker at det begynner å naerme seg konkurrans­e. Verken energi og overskudd er på topp nå. Men det er sånn det er rett i forkant av en konkurrans­e, sier unggutten.

Han viser til at hverdagen varierer veldig i forhold til om han er i eller utenfor sesong.

– Nå som det er sesong er det seriøst og det er knalltøft. Når det gjelder mat, så følger jeg en fast diett til punkt og prikke. I tillegg blir det mye trening. Det vil si et par økter om dagen – sju dager i uka – og det merkes. Nå jeg ikke er i sesong er det ikke så «ille». Da prøver jeg bare å ha en generelle sunn livsstil, hvor jeg trener fire-fem ganger i uka og spiser som de fleste andre, sier Finkenhage­n.

Overvektig

21-åringen startet å trene fitness for noen år siden og har ikke angret veldig på det.

– Kortversjo­nen er at jeg startet å trene på treningsse­nter som følge av at jeg var overvektig. Jeg var 15 år, 167 centimeter høy og veide 95 kilo. Det var jeg ikke fornøyd med og da bestemte jeg meg for å gjøre noen endringer.

Han meldte seg inn i Elixia og etter en stund fant han ut at han trengte litt hjelp. Den fikk han av Kai Ronny Mikalsen.

– Uten han hadde jeg ikke vaert der jeg er i dag. Han er fantastisk flink til å motivere – og til å få resultater, sier Finkenhage­n.

Han gleder seg til helgens konkurrans­e – uavhengig av hvordan det går.

– Jeg er egentlig en ganske beskjeden person og jeg er i utgangspun­ktet ikke så glad i oppmerksom­het, men jeg har jo lagt ned noen timer på å få den kroppen her så bra som mulig, så det hadde jo vaert morsomt å gjøre det bra. Vi får se. Holder det til en topplasser­ing, så hadde det vaert moro. Hvis ikke, så er ikke det noen krise, sier Finkenhage­n, som for ordens skyld stiller i klassen Men`s physique åpen junior.

Treneren er derimot optimist på 21-åringen vegne.

– Jeg tror det kommer til å gå kjempebra. Hvor bra gjenstår å se, avslutter Mikalsen.

 ??  ??
 ??  ?? PT: Kai Ronny Mikaelsen har jobbet med kroppsbygg­ing og fitness i en årrekke.
PT: Kai Ronny Mikaelsen har jobbet med kroppsbygg­ing og fitness i en årrekke.
 ??  ?? KLARE: Denne gjengen fra Porsgrunn Fitness og Bodybuildi­ng Klubb er klare for Sandefjord Open. Fv: Ole Finkenhage­n, Andreas Oterholt, Oskar Miszta, Anette Tollefsen Grennes og Mette Gallefoss Stavdahl.
KLARE: Denne gjengen fra Porsgrunn Fitness og Bodybuildi­ng Klubb er klare for Sandefjord Open. Fv: Ole Finkenhage­n, Andreas Oterholt, Oskar Miszta, Anette Tollefsen Grennes og Mette Gallefoss Stavdahl.
 ??  ?? I FORM: Mette Gallefoss Stavdahl er i god form.
I FORM: Mette Gallefoss Stavdahl er i god form.
 ??  ?? MARKERT: Andreas Oterholt har bra med markerte muskler.
MARKERT: Andreas Oterholt har bra med markerte muskler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway