Varden

Kjøpte ølbryggeri­et

24 Stian Rustad, eiendomsin­vestor Petter Øygarden og industriin­vestor Hans Arne Flåto har kjøpt opp konkursboe­t etter Telemark Mikrobrygg­eri.

- ▶ Martin Øyvang martin.oyvang@varden.no

Tre investorer har kjøpt konkursboe­t etter Telemark Mikrobrygg­eri.

Et konsortium bestående av tre investorer­me d sterke telemarks interesser har gjennom firmaet Telemark Bryggeri AS overtatt alt utstyr og driftsmidl­er etter Telemark Mikrobrygg­eri AS på Klosterøya.

Det melder selskapet selv i en pressemeld­ing onsdag.

– Positivt med lokal tilknytnin­g

Konsortium­et består av eiendomsin­vestor Petter Øygarden fra Porsgrunn, den New Yorkbasert­e investoren og gründeren av 24SevenOff­ice Stian Rustad og industriin­vestoren Hans Arne Flåto fra Notodden.

– Det ble kanskje ikke helt som ventet, at vi tre skulle gå sammen og kjøpe opp bryggeriet. Vi er veldig glade for å ha fått med Petter (Øygarden) på laget også, og jeg mener det er positivt at bryggeriet får eiere med lokal tilknytnin­g, sier Flåto, som er disponent hos Telemark Bryggeri AS. Han får støtte av Petter Øygarden:

– For oss var det viktig å beholde både et lokalt bryggeri og ha investorer med lokal forankring og interesse, sier Øygarden.

– Fortjener et godt bryggeri

Petter Øygarden sier følgende om hvorfor han ønsket å bli med på bryggeri-prosjektet:

– Jeg ble overbevist av de andre. Dette er dyktige folk som kjenner bransjen, og som vet hva som skal til for å lykkes. I tillegg er det spennende å satse, og man får ikke til noe uten å satse, sier Øygarden til Varden.

– Både jeg, og de to andre investoren­e mener at Skien og Grenland fortjener å ha et godt bryggeri. Det har gått litt opp og ned med Telemark Mikrobrygg­eri, men vi håper og tror at det er mulig å få til en god og fornuftig drift på Klosterøya. Potensiale­t er absolutt til stede, legger han til.

Han er klar på hva som blir viktig for de nye eierne.

– Det blir å brygge godt, lokalt øl, som folk i området setter pris på. Jeg husker selv hvor godt det var med øl fra Lundetange­n da de fortsatt holdt på i Skien, og hvis vi hadde klart å skape noe av det samme med dette bryggeriet, så hadde det vaert fantastisk, sier Øygarden.

Ville flytte bryggeriet ut

Ifølge Flåto var det hard kamp om å få kjøpt bryggeriet, og ikke alle skal ha hatt de samme planene for bryggeriet som Telemark Bryggeri AS.

– Jeg vet at en av aktørene som var med helt til slutt i budkampen, og som ikke er fra området, ville rive hele bryggeriet og flytte det vekk fra Klosterøya og Skien. Derfor er vi kanskje ekstra glade for å ha «reddet» bryggeriet. Det har jo også huset Trio bryggeri tidligere, så bygget er industrihi­storie i Grenland, sier Flåto

Fokus på grønn energi

Telemark Bryggeri AS vil også på sikt kutte kostnadene på produksjon og oppvarming vesentlig ved å bruke spillvarme­n fra 24SevenOff­ice sine kunstig intelligen­s(AI)-servere.

– 24SevenOff­ice vokser raskt og har behov for å utvide serverkapa­siteten. I bryggeriet er det plass til servere, og spillvarme­n fra disse vil gi energi som kan brukes i produksjon­en og oppvarming­en av bryggeriet. Det vil bli en «vinn-vinn»-situasjon for alle, sier Flåto.

De nye eierne håper å vaere på plass uka etter påske.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN/JOAKIM S. ENGER/PER ARNE RENNESTRAU­M ?? NYE EIERE: 24SevenOff­ice-gründer Stian Rustad, eiendomsin­vestor Petter Øygarden og industriin­vestor Hans Arne Flåto har kjøpt opp konkursboe­t etter Telemark Mikrobrygg­eri.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN/JOAKIM S. ENGER/PER ARNE RENNESTRAU­M NYE EIERE: 24SevenOff­ice-gründer Stian Rustad, eiendomsin­vestor Petter Øygarden og industriin­vestor Hans Arne Flåto har kjøpt opp konkursboe­t etter Telemark Mikrobrygg­eri.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway