Varden

Sju hundredele­r fra NM-bronse

- Bjorn.borge@varden.no

20 år gamle Helena Hørte Søfteland ga gass i NM utfor, og var bare sju hundredele­r fra medalje i Hafjell.

– Sju kjipe hundredele­r, men jeg er ikke misfornøyd. Prestasjon­en var såpass god, at jeg uansett er fornøyd med dette, sier alpinisten fra Skade.

I resultatli­stene står hun oppført med femteplass, bak Marte B. Edseth (1.35,55), Lin Ivarsson (1.35,56), Marte Monsen (1.35,81) og Hannah Saetereng (1.36,02), men Ivarsson er svensk og teller ikke i NMsammenhe­ng.

Fire og tre

Dermed ble det fjerdeplas­s for Søfteland i senior-NM, samt tredjeplas­s NM for junior 2.

– Veldig gøy, spesielt etter at jeg kjørte såpass dårlig på trening tirsdag. Onsdag fungerte det veldig bra. Jeg traff godt og bare ga på, sier 20-åringen.

Det endte med karrierebe­ste for den lovende alpinisten. Tidligere har hun vaert å finne mellom plassene 10 og 20 i seniormest­erskap.

God motivasjon

– Dette føles betydelig bedre. En fin opptur, og god motivasjon for satsing videre, mener eleven ved skigymnase­t i Oppdal.

Fortsatt er det flere konkurrans­er igjen til å levere varene for Skade-alpinisten.

Satser fart

– Etter påske skal jeg starte i det svenske mesterskap­et i Åre, og det er også renn i Ål og Hemsedal før sesongen er over for min del.

Søfteland har lenge visst at fartsøvels­ene fungerer bedre enn de mer tekniske, og hun tror også at satsingen videre vil baere preg av det.

– Utfor og super-G, samt litt storslalåm. I slalåm står porterne for tett for meg, sier alpinisten med et smil. ▶ Bjørn Borge

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway