Varden

Hei fikk sin revansj

Uraedd-sjefen ga hjemmelage­t på Heistad honnør for vilje og innsats, men ga ikke banen like rosende omtale.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ Med 2–0 fikk Hei revansjen de ønsket seg, etter å ha tapt opprykket i duell med Uraedd i fjor,

– Det ble, som jeg spådde, fifty-fifty, og vippet i vår favør. Det er vi selvsagt kjempeglad for, og håpet er fortsatt et gjensyn med Odd her ute i første ordinaere runde, sier Hei-trener Terje Kaasa etter seieren en regnvåt kveld på hjemmebane.

Best foran mål

Uraedd hadde ballen mest, men Hei var best foran mål i porsgrunns­derbyet. Mål av Lasse L. Innleggen og Bjørn Magnus Therkelsen, ett i hver omgang, reddet seieren for 4. divisjonsl­aget i en kamp der de store sjansene ble like mange som de gule kortene i sluttfasen.

Uraedd-debutant Olivier Occean var blant dem som hadde gode odds for scoring, men også han ble stoppet av Heikeeper Steffen Henry Andersen. En annen gang var det redning på streken hos et hjemmelag som ikke sparte på jubelen etter kampen.

Slaktet banen

– Dette betyr litt her og nå, men vi er ferdig med det når vi går av banen, forteller Kaasa, som vet at det kommer viktige seriekampe­r om ikke så lenge.

Det samme vet Uraedd-kollega Stig Haddal. Han vedgikk at utfallet var skuffende, men følte at hans lag gjorde nok til å fortjene bedre – under krevende forhold på en kunstgress­bane som stedvis sørget for at spillet bølget mer fram og tilbake enn det ofte hevdes.

– Hadde Odd kommet hit for å spille første runde på denne banen, ville kampen aldri blitt spilt. Denne burde vaert utsatt eller spilt på en annen bane. Det sa jeg også klart til dommeren.

Haddal oppsummert­e med at Hei scoret på sine to første sjanser, mens Uraedd misbrukte fire-fem store.

– Helhjertet jobb

– Vi får ikke spilt vårt spill, og må framstå veldig enkle i stilen på en slik bane. Det er synd, og det hjelper ikke resultatet i målprotoko­llen at vi skapte mest og hadde ballen i 70 prosent av tiden.

Kaasa skrev under på at Uraedd hadde ballen mest før pause, men følte at det jevnet seg ut i den andre omgangen.

– Gutta gjorde en veldig helhjertet jobb, sier han.

Det samme gjorde åpenbart Skarphedin, som slo Herkules 7–2 (2–1) i Telemarksh­allen.

Tollnes måtte si takk for seg i årets NM. Borte mot Express tapte skienslage­t 2-3, etter 1–1 ved halvtid.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? REDDER: H ei-keeper Steffen H enry Andersen redder foran duellerend­e Olivier Occean og Rejhan Bosnjak.
FOTO: BJØRN BORGE REDDER: H ei-keeper Steffen H enry Andersen redder foran duellerend­e Olivier Occean og Rejhan Bosnjak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway