Varden

Audis elbil nesten priset

-

Audi sentralt har nå gått ut med det de kaller en «prisindika­sjon» på elbilen e-tron. Bilen skal på markedet ved årsskiftet, og den norske importøren sier de har rundt 4000 kunder som har reservert en plass i leveringsk­øen.

Under en pressekonf­eranse i hos Audi AG i Ingolstadt ble det anslått en pris på 80.000 euro for Audi e-tron i Tyskland. Det er en tysk prisindika­sjon som inkluderer 19 prosent moms, mens elbiler er fritatt moms i Norge. Uten moms blir det 64.800 euro, tilsvarend­e 620.000 norske kroner.

Prisindika­sjon

– Dette er en prisindika­sjon som viser at bilen kanskje er innen rekkevidde for enda flere enn dem som i dag har reservert en plass i køen. Vi forventer veldig god tilgang på biler til det norske markedet, og vi er klare til å ivareta mange flere enn dem som til nå står på reservasjo­nslisten, sier Elin Sinervo, direktør for Audi i Norge, i en pressemeld­ing.

Billigste Tesla Model X, med 75 kWh batteripak­ke, koster fra 670.000 kroner. Versjonen med 100 kWh starter på 829.000. Jaguar I-Pace, som har 90 kWh, har en startpris på 599.900.

Testes nå

Audi understrek­er at prisen ikke er fastsatt, slik at det kan komme forandring­er innen den er klar for bestilling, men at den tyske prisen skal gi en «god pekepinn» på prisnivået.

Rundt 250 eksemplare­r av etron er på veiene verden rundt, som en siste test før den settes i produksjon. Audi sier at de første demobilene vil komme til Norge mot slutten av året, og at kundebilen­e leveres ut fra starten av 2019.

E-tron er utstyrt med et batter i på 95 kWh, skal ha en hurtiglade­kapasitet på 150 kilowatt, og nylig ble det bekreftet at den kan leveres med hengerfest­e.

Mer konkret informasjo­n om utstyr, priser og annet kommer når det åpnes for bestilling til høsten. Da skal de som har betalt kr 20.000 for en plass i reservasjo­nskøen, få anledning til å legge inn bestilling­er før det åpnes for resten av markedet.

▶ Morten Abrahamsen, NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway