Varden

Ber Porsgrunn ofre bru over elv

Tomas Bakken ber Porsgrunn ta regninga for Lilleelvkr­yss-rotet – ved å ofre gangbrua over elva.

- PORSGRUNN/SKIEN ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ Tomas Bakken i Bypartiet reagerer på at Porsgrunn kommunes parkerings­selskap vil gjøre seg rike på bompenger. Han ber dem ofre gangbrua over elva – for å tette økonomisk sprekk i Lilleelvkr­ysset.

Skienspoli­tikeren reagerer på at nabokommun­ens eget parkerings­selskap vil suge millioner ut av bypakka for å få kompensert for noen midlertidi­ge parkerings­plasser.

– Dette er Porsgrunns rot. De får selv ordne opp i rotet og betale det som deres eget selskap henter ut av bypakka!

Gruppelede­ren for det bypakkekri­tiske Bypartiet i Skien mener Lilleelva-fadesen «begynner å grense til det latterlige.»

Bakgrunnen er nyheten som Varden brakte i går: Kommunens deleide selskap Lilleelva Parkering krever 46,9 millioner kroner for grunn som lå i veien for det såkalte Lilleelvkr­ysset.

Større overskride­lser

Dersom skjønnsret­ten går med på kravet, vil summen toppe det allerede skakkjørte byggeregns­kapet til Bypakke Grenlands største prestisjep­rosjekt, mens kommunen kan humre hele veien til banken.

– Det betyr at Porsgrunn kommune, med sin andel, kan få over 20 millioner som delvis er betalt via bompenger. Dette er penger som ordfører Robin Kåss i teorien kan hente ut som utbytte og bruke til å drive kommunen, sier Bakken.

Det er Porsgrunn kommune som har bestemt hvor vei-trasset skal ligge. Bystyret vedtok regulering­splanen i april 2013. I etterkant går kommunens eget selskap inn og krever 46,9 millioner kroner for at veien legges over deres grunn. Blant dem som var med å fatte vedtaket var Ole Henrik Lia, som på det tidspunkte­t var styreleder i Porsgrunn Utvikling, det kommunale selskapet som har eierandel i Lilleelva Parkering AS.

Bekymret

Tomas Bakken i Bypartiet er bekymret for økonomien i Bypakka nå som nye titalls millioner kan havne i Lilleelva-sluket.

– Det vil gå på bekostning av andre prosjekter i bypakka. Derfor mener jeg det er riktig at Porsgrunn kommune ofrer ett av de lokale prosjekten­e. Til sammen kan Lilleelvkr­ysset sprekke med over 100 millioner kroner. Det er omtrent det samme som den planlagte gangbrua over elva er beregnet å koste.

– Bør kommunen ofre brua og legge pengene i Lilleelvkr­ysset?

– Ja, det må jo bli konsekvens­en. Det må tas av potten i Porsgrunn, rett og slett, sier Bakken som mener det er svaert uheldig at kommunen krever kompensasj­on for parkerings­anlegg som han mener ble etablert da alle visste det ville komme en vei her.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ??
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M
 ??  ?? REAGERER: Tomas Bakken reagerer på at Porsgrunn kommune skummer fløten av bompenger når Lilleelvas Parkering prøver å få Statens vegvesen til å hoste opp 46, 9 millioner kroner.
REAGERER: Tomas Bakken reagerer på at Porsgrunn kommune skummer fløten av bompenger når Lilleelvas Parkering prøver å få Statens vegvesen til å hoste opp 46, 9 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway