Varden

Hullete veier og dyr moro

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Det går opp og ned her i livet. Spesielt for oss bilister og spesielt nå om dagen. Og natta. Det er såpass mange hull i veiene at man knapt nok rekker å komme opp av det ene før man dumper ned i det neste. Den høyst normale vinteren har fått det til å skrangle i så vel lommebok som kjaker. Varden var nylig ute på en slags ekspedisjo­n i Skiens gater. Reporteren kom like hel tilbake. Og det sier ikke så lite, så hel som han er. Reportasje­n var rystende lesning om forholdene i ett av verdens rikeste fylker. Man laerer seg jo noen triks opp gjennom årene. Denne vinteren har jeg hatt et spesielt godt øye til et krater ved Hovengasen­teret her i Porsgrunn. Ni av ti ganger husket jeg å styre unna. Helt til det kom et nytt hull akkurat der jeg dagen før kjørte for å unngå det første hullet.

Om ikke annet, så er dette effektive fartsdumpe­r, som for øvrig ikke må forveksles med fartshumpe­r. En hump er en struttende forhøyning i asfalten mens en dump er et skritt naermere Kina. Grunnen til at dette presiseres, er at hver gang en avis skriver om fartsdumpe­r, så er det noen som kommer med et illsint leserinnle­gg der nettopp forskjelle­n på hump og dump forklares. Det er dog godt lesestoff, som med alt annet som gjør folk eitrende irritert.

For øvrig kan vi glede oss til teleløsnin­gen med telehivets mange gleder. Men det spørs om det er plass til flere forhøyning­er og fordypning­er i veibanen. Snart må vi ta grøfta til hjelp.

Jeg leste ellers i avisa at hullete veier er «dyr moro» for bilister som får ødelagt sine doninger.

Vi visste det var dyrt, men ikke at det var moro.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway