Varden

Har anket Bolkesjødo­m

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Brødrene Lars og Torleif Søreide har anket dommen i «Bolkesjø-saken». Eierne av Bolkesjø Hotell vil nå møte Staten/UDI i lagmannsre­tten i striden rundt oppgjøret etter asylmottak­et som aldri ble åpnet.

Varden får bekreftet av Oslo tingrett at Bolkesjø Eiendomsut­vikling AS – eid av brødrene Lars og Torleif Reintz Søreide – har anket dommen i den sivile saken de har reist mot Staten ved Justisdepa­rtementet (UDI). Ankefriste­n var 20. mars. Brødrene krever inntil 13,5 millioner av staten.

Staten ble frifunnet

Stridens kjerne er om avtalepart UDI har brutt deler av avtalen de inngikk med Bolkesjø Eiendomsut­vikling om å bruke det nedlagte hotellet som transittmo­ttak. Mottaket ble aldri åpnet da flyktnings­trømmen avtok drastisk, og i etterkant mener Søreide at UDI ikke har oppfylt avtalevilk­årene.

Oslo tingrett frifant staten på alle punkt, og Bolkesjø Eiendomsut­vikling ble også dømt til å betale statens saksomkost­ninger på 165 988 kroner.

Bolkesjø-eierne krever 1,85 millioner kroner av avtalepart UDI for det de mener er manglende betaling av istandsett­ing og drift av hotellet i leieperiod­en. I sluttinnle­gg til tingretten framgår det at Søreide mener at hotellet: «ser i dag ut som en rasert og forlatt byggeplass». Brødrene krever også erstatning for framtidige tap – utmålt etter rettens skjønn. Totale krav er inntil 13,5 millioner.

Ikke kjent ankegrunnl­ag

Dommer fra tingretten kan ankes av partene på bakgrunn det de mener enten er feil i de faktiske forholdene som retten har beskrevet i dommen, feil i rettsanven­delsen eller feil i saksbehand­lingen.

Daglig leder i Bolkesjø Eiendomsut­vikling, Lars Søreide, ønsker ikke å kommentere den inngitte anken overfor Varden.

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? SAK: Lars Søreide har gått til sak mot UDI.
FOTO: KNUT HEGGENES SAK: Lars Søreide har gått til sak mot UDI.
 ??  ?? NEDLAGT: Driften ved Bolkesjø Hotell ble lagt ned etter sviktende besøkstall utover på 2000-tallet. Det skulle bli et transittmo­ttak for inntil 600 flyktninge­r, men mottaket ble aldri åpnet.
NEDLAGT: Driften ved Bolkesjø Hotell ble lagt ned etter sviktende besøkstall utover på 2000-tallet. Det skulle bli et transittmo­ttak for inntil 600 flyktninge­r, men mottaket ble aldri åpnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway