Varden

Mann dømt for babyvold

- Andreas.soltvedt@varden.no

En mann i 20-årene fra MidtTelema­rk er dømt til fire års fengsel for grov mishandlin­g av sin nyfødte sønn.

Dette framkommer i en fersk dom fra Aust-Telemark tingrett. Mannen må også betale sønnen 200.000 kroner i oppreisnin­gserstatni­ng. Barnets mor, som også sto tiltalt da saken var oppe tingretten tidligere denne måneden, er frikjent. Hun er heller ikke pålagt å betale oppreisnin­gserstatni­ng til sønnen som nå er i fosterhjem.

Omfattende skader

I tingretten måtte begge foreldrene svare for mange tilfeller av grov mishandlin­g av sønnen som var sju uker gammel da skadene ble oppdaget på sykehus. I undersøkel­sene ble det påvist at gutten hadde pådratt seg brudd i sju ribbein, skade i fire virvler i ryggsøylen samt brudd i høyre overarm, venstre lårbein og begge leggbein i løpet av de få ukene som var gått siden fødselen.

La skylden på hverandre

Den lille guttens foreldre måtte også forklare hvordan sønnen hadde fått brudd i issebeinet, blødninger under hjernehinn­en, netthinneb­lødninger på begge øyne og en rekke blåmerker rundt omkring på kroppen, deriblant i ansiktet. Aktor ba om fengselsst­raff i fire år og seks måneder for den nå domfelte barnefaren. For den medtiltalt­e moren til barnet ba aktor om frifinnels­e.

Verken barnefaren eller barnets mor erkjente straffskyl­d da saken var oppe i tingretten. I retten viste begge til at det måtte ha vaert den andre som hadde påført sønnen de store skadene. Skadene ble diagnostis­ert av landets fremste ekspertise på mishandlin­g av små barn. Det ble fastslått at skadene var påført barnet som følge av filleristi­ng. Det utelukkes at utenforstå­ende kan ha påført spedbarnet de omfattende skadene.

– En korrekt dom

Kvinnens forsvarer, Bjørn Erik Serkland, mener dommen fra Aust-Telemark tingrett er korrekt og meget godt skrevet.

– Det er riktig at mor ble frifunnet, sier Serkland.

– Hvordan reagerer hun på dommen i og med det naere forholdet til barnefaren?

– Hun er helt klar på at hun er uskyldig og er glad for at hun er blitt trodd på dette, sier kvinnens advokat.

Mannens advokat, Hildur Strømhaug, besvarte ikke Vardens henvendels­er torsdag.

▶ Andreas Soltvedt

 ??  ?? FORSVARERE: Advokatene Hildur Strømhaug og Bjørn Erik Serkland represente­rer henholdsvi­s barnefaren og barnets mor.
FORSVARERE: Advokatene Hildur Strømhaug og Bjørn Erik Serkland represente­rer henholdsvi­s barnefaren og barnets mor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway