Varden

Vil debatten bli annerledes?

- Erik Naes Fylkeslede­r, Telemark KrF

Sylvi Listhaug gikk tirsdag morgen av som justismini­ster og tok med det konsekvens­ene av at hun ikke har tillit blant flertallet i Stortinget. Dette var en naturlig konsekvens, slik situasjone­n hadde utviklet seg over lenger tid.

Listhaug sa fra Stortinget­s talerstol torsdag i forrige uke at hun «vil bidra til en saklig debatt i fremtiden». Vi skal ta henne på ordet og ingenting ville vaert bedre enn at det blir tilfelle.

Årsaken til at denne saken endte slik, var at flertallet på Stortinget mente at alle de sakene som er knyttet til hennes politiske utspill, og formen på disse med mistenkeli­ggjøring av andres motiver, var av en slik karakter at hun ikke lenger kunne vaere minister.

Kristelig Folkeparti i Telemark mente til slutt at vi ikke lenger kunne ha tillit til ministeren. Dette formidlet jeg til partiledel­sen i landsstyre­t mandag ettermidda­g. Samtidig var det viktig for Telemark KrF at Erna Solberg fortsatte som statsminis­ter. Det var det vi gikk til valg på og det er fremdeles vårt standpunkt. Saken kunne fått flere utfall og når det ble slik det ble, er det i overensste­mmelse med det vi står for. Det er vi glade for.

I det videre politiske arbeid, både på Stortinget og rundt omkring i alle landets kommuner, vil vårt parti stå for en ryddig og anstendig debatt. Kritikken mot mange politikere de senere årene har vaert at debatten har blitt splittende. Det debatten har ikke bare handlet om sak, men om mistenkeli­ggjøring av andres motiver og demoniseri­ngen av andres standpunkt. Denne kritikken må alle partier ta inn over seg, også vi i KrF. Vi kan alle forbedre oss og alle bør møte andre med den respekt vi selv ønsker å bli møtt med.

Gjensidigh­etsprinsip­pet er viktig, spesielt i politikken der vi jo skal trekke fram ulikheter, uenigheter, ulike verdier og løsninger.

Dette vil KrF gjøre det vi kan for å bidra til. Målet for vår politikk er at den skal vaere samlende og skape større tillit til hverandre. Til tross for politisk uenighet, skal vi sammen bygge videre på det gode samfunnet vi har. Sammen skal vi finne de beste løsningene og sammen skal vi skape et trygt politisk klima slik at alle som ønsker å bidra i den politiske dugnaden for samfunnets beste, får mulighet til å delta.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? INGEN TILLIT: Kristelig Folkeparti i Telemark hadde ikke tillit til Sylvi Listhaug.
FOTO: NTB SCANPIX INGEN TILLIT: Kristelig Folkeparti i Telemark hadde ikke tillit til Sylvi Listhaug.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway