Varden

Arntzen uenig i suspensjon

Ketil Arntzen er uenig i suspensjon­en, ønsker å komme til en minnelig ordning, men har ingen intensjone­r om å komme tilbake som trener.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ Et snaut døgn etter at klubben sendte ut pressemeld­ing om at treneren var suspendert fra stillingen han uansett skulle fratre etter sesongen, akter ikke Arntzen å godta alt.

– Når man suspendere­s, er det som regel på grunn av en grov årsak. Jeg har hverken begått «grovt pliktbrudd» eller «annet vesentlig mislighold», som det heter i vilkårene, som arbeidstak­er i Gjerpen, og det godtar jeg ikke blir hengende ved meg, sier eks-treneren bestemt.

Alvorlige feil

Han mener at Gjerpen har begått alvorlige feil i prosessen som endte med suspensjon­en, og forteller hvordan han ble gjort oppmerksom på at hans dager som hovedtrene­r var over.

– Jeg hadde en veldig positiv dialog med styreleder denne uka, og fikk gitt litt informasjo­n om det som faktisk har skjedd dette året. Hun ville tenke på hvordan vi skulle ta dette videre, sier Arntzen, og sikter til at avgjørelse­n i februar, om å avslutte trenerkont­rakten, kunne etterlate litt tvil om hva som faktisk lå bak.

Gikk fra møtet

– Da jeg ble innkalt til møtet onsdag, var det i den tro at vi skulle fortsette den dialogen. I stedet ble jeg fullstendi­g overrumple­t. Det hele tok en annen vending, og jeg valgte å gå da styremedle­m Åse Otterdahl Møller ville gi meg et ark hun fortalte var en suspensjon. – Hvorfor gikk du?

– Fordi det finnes klare krav til hvordan slike saker skal håndteres. Alt fra krav til innkalling, hvilke rettighete­r man har og hvordan slike prosesser skal gå for seg. Dette var langt unna det arbeidsmil­jøloven setter som regel, og det kan jeg selvsagt ikke godta.

Arntzen har fått argumenter­t at et uvisst antall spillere ikke har tillit til at han er motivert for å lede laget.

– Jeg har ikke snakket med alle spillerne, så det kan godt vaere at noen har uttrykt seg slik til styret. Men de jeg har snakket med, har ikke snakket med styret, og jeg synes det er rart at ingen har kommet til meg og uttrykt den bekymringe­n.

Skal ikke tilbake

Treneren som tok Gjerpen fra 2. divisjon til eliteserie­n, understrek­er at han ikke har intensjone­r om å tviholde på jobben.

– Selvsagt ikke. Jeg har samlet alt mitt Gjerpen-utstyr og satt det i en sekk i garasjen. Men jeg savner en dialog her – en som åpner for at man som voksne mennesker kan komme til en minnelig ordning når ting er som de her har blitt. det er jo ikke uvanlig at trenere fjernes, men det er måten det er gjort på i dette tilfellet som jeg reagerer på.

Arntzen sier at han ikke fikk inntrykk av at dialog om en ordning begge parter kunne leve med, var et alternativ.

– Og det er selvsagt et styres fulle rett. Men de får følge spilleregl­ene i arbeidsliv­et. Her ble disse brutt allerede i det øyeblikket jeg ble kalt inn til et møte uten å ane hva som viste seg å vaere agendaen.

Det er pekt på at forberedel­sene i de siste kampene har vaert annerledes enn tidligere.

Ikke helt uriktig, vedgår treneren.

– Jeg bestemmer hvordan vi forbereder oss til kamp. Vi har visse faste rutiner, andre ganger bryter vi de faste rytmene for å gjøre ting litt annerledes. Men slikt har også skjedd før. Om noen nå er misfornøyd med det, ville jeg forventet at de sa ifra – i stedet for denne stigmatise­ringen for å oppnå effekter man selv ønsker seg.

– Med tungt hjerte

Arntzen skal i et nytt møte med Gjerpen om videre håndtering av saken.

Styreleder Helene Røsholt sier at avgjørelse­n ikke var enkel.

– Det er en vanskelig situasjon, og noe vi gjør med tungt hjerte. Men vi føler det er riktig i denne situasjone­n, sier Røsholt, og legger til:

– Styret har tatt en beslutning basert på en helhetsvur­dering, og er usikre på om man har tillit til at Arntzen er rett person til å fullføre sesongen. Dette skal undersøkes naermere, derav suspensjon, skriver Gjerpenled­eren.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? VANSKELIG: Helene Røsholt sier at avgjørelse­n ble tatt med tungt hjerte.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT VANSKELIG: Helene Røsholt sier at avgjørelse­n ble tatt med tungt hjerte.
 ??  ?? FEIL: Ketil Arntzen mener at Gjerpen ikke fulgte spilleregl­ene i Arbeidsmil­jøloven da tilbake til Gjerpen.
FEIL: Ketil Arntzen mener at Gjerpen ikke fulgte spilleregl­ene i Arbeidsmil­jøloven da tilbake til Gjerpen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway