Varden

Nye tider, med og uten egen hage

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Inatt skjer det. Klokka skal stilles fram, eventuelt tilbake for dem som har litt tungt for det. Og det har jo ganske mange akkurat på det området. Riktignok finnes det noen huskeregle­r, men problemet med huskeregle­r er at de er vanskelig å huske. Men man har omsider laert at når hagemøblen­e skal settes fram for våren, så skal klokka stilles fram. Det samme gjelder for øvrig uansett, om du har hage eller bare en balkong. Og for så vidt også for dem som lar hagemøblen­e stå ute på balkongen hele året. Vi har jo fått et så fint og mildt klima her til lands. Men blir natt til søndag lengre eller kortere? Også det kreves kloke hoder for å få et svar på. Regjeringe­n, ved Torbjørn Røe Isaksen, gir en viss pekepinn: – Nå har alle muligheten til å sove litt raskere natt til søndag. Dette er regjeringe­ns bidrag til å forenkle, fornye og forbedre vårt baerekraft­ige velferdssa­mfunn, uttaler han ifølge NTB. I disse tider må det føyes til at det trolig var humoristis­k ment. Selv om det var til NTB han sa det.

Ham om det. Vi andre kan bidra med til dømes litt mer høylytt snorking for å mar- kere de lange og lyse senvinterk­veldene og ujevne vårdøgn som vi har foran oss.

Vi som følger med på «engelsk» fotball er for øvrig godt innarbeide­t med at klokka er feil. England er som kjent en time etter oss, og tippekampe­n starter alltid klokka tre om ettermidda­gen. Men det er jo lov å ha to klokkeslet­t i hodet på en gang, som det heter. Britene kommer for øvrig diltende etter. Også de bevilger seg sommertid. Med andre ord er klokka i morgen det samme i Portsmouth som den er i Porsgrunn i dag på denne tiden. Men de kjører fortsatt på feil eller riktig side av veien, og lite tyder på at de kommer til å bytte side sånn over natta. I hvert fall ikke i natt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway