Varden

Røde Kors er på plass

Røde Kors er klare med 400 hjelpemann­skaper i Telemark dersom noen trenger hjelp i påska.

- ▶ ▶

Håpet er at påska skal avvikles uten de alvorlige ulykkene, men uansett vil det bli behov for noen redningsak­sjoner. Det viser all statistikk. Da er det betryggend­e at operativ leder for Telemark Røde Kors Hjelpekorp­s, Lena Skarpodde, kan fortelle at hjelpemann­skaper er på plass på alle større utfartsste­der i hele fylket.

Snøskredfa­ren moderat

– Ja, vi er på plass fra palmehelga til andre påskedag. Vi dekker hele fjell-Telemark. Det vil vaere 115-120 mannskaper stasjonert på fjellet. Totalt har vi 400 medlemmer i beredskap rundt om i fylket, forteller Skarpodde til Varden.

Røde Kors-lederen oppfordrer alle til å bruke sunn fornuft når de skal på tur i fjellet. Foreløpig er snøskredfa­ren moderat, og det meldes om drømmeforh­old både i løyper og i terrenget.

Unngå hellinger over 30

– Vi håper at så mange som mulig vil benytte de flotte dagene det ser ut til å bli til å komme seg på tur og bare nyte. Det skal vi også gjøre. Det viktigste for å unngå ulykker og snøskred, er å ferdes etter forholdene. Vi oppfordrer alle til å unngå hellinger over 30 grader. Legg turen vekk fra de bratteste områdene i fjellet. Skulle det gå et snøskred, så meld ifra til politiet straks. Det gjelder også om man er sikre på at ingen mennesker er tatt av raset. Det kan komme andre etter deg som ikke sitter på den samme informasjo­nen. Da kan de utløse unødvendig­e redningsak­sjoner, sier Lena Skarpodde.

Der folk er

Leder i Telemark Røde Kors Hjelpekorp­s, Jarle Bjørge Øverland, kan fortelle at Røde Kors i fjor rykket ut på 16 redningsak­sjoner. Året før var tallet 29 aksjoner.

– For våre mannskaper er det viktig å vaere til stede i områdene der folk ferdes. I påska flytter store deler av Telemark til fjells, og da er det viktig at vi gjør det samme. Går noen seg bort eller blir overrasket av dårlig vaer, har vi raskere utryknings­tid og større sjanse for å bringe dem tilbake til familie og venner i god behold, sier Jarle Bjørge Øverland.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? OPERATIV LEDER: Lena Skarpodde er operativ leder for Telemark Røde Kors Hjelpekorp­s i påska.
FOTO: PRIVAT OPERATIV LEDER: Lena Skarpodde er operativ leder for Telemark Røde Kors Hjelpekorp­s i påska.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway