Varden

– Kan ikkje kommentere denne saka

Sjef for Midt-Telemark barneverns­teneste, Tone Sissel Hübenbecke­r, seier til Varden at ho ikkje kan kommentere kva som har skjedd i den aktuelle saka.

- ▶ MIDT-TELEMARK ▶ Halvor Ulvenes halvor.ulvenes@varden.no

Som det går fram av hovudartik­kelen, er advokat for det aktuelle foreldrepa­ret, Sulman Maroof Hussain, kritisk til fleire avgjerder i Midt-Telemark barneverns­teneste

– Eg stiller meg litt uforståand­e til denne kritikken, seier Hübenbecke­r.

Gode løysingar

– Som følgje av teieplikta kan eg ikkje gå inn på realitetan­e i denne saka. På generelt grunnlag kan eg seie at barneverne­t arbeider for å finne gode løysingar for barna. Dette er styrt av barneverns­lova. Me må grunngje vedtaka våre, og partane kan anke vedtak inn for Fylkesnemn­da. Viss Fylkesnemn­da finn ut at vårt vedtak har skjedd på sviktande grunnlag, så vil det bli oppheva og barnet/barna plassert tilbake i heimen, seier Tone Sissel Hübenbecke­r.

Skånsam behandling

Ho seier at barneverne­t prøvar å opptre så skånsamt som mogleg i alle saker.

– For oss er det viktig at barna har det bra. Det er alltid årsaker til vår framgangsm­åte, og i nokre saker samarbeide­r me også med andre tenester. Situasjone­n i ei barneverns­sak kan endre seg, og det kan medføre at det vert gjort nye vedtak. Barneverns­tenesta ønskjer å ha ein god dialog med foreldra, og foreldre blir informert om rettane dei har, opplyser Tone Sissel Hübenbecke­r.

 ??  ?? UFORSTÅAND­E: Tone S. Hübenbecke­r stiller seg uforståand­e til kritikken.
UFORSTÅAND­E: Tone S. Hübenbecke­r stiller seg uforståand­e til kritikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway