Varden

Bygger mer på Vestsiden

JM har solgt ut alt utenom visningsbo­ligen i de seks første byggene i Elveparken. Nå starter de på bygg 9.

- ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

– Det er litt misvisende når det heter bygg ni siden det er det sjuende vi bygger, forteller salgsleder Kari Anne Kleiv hos JM region syd.

Det er i alt planlagt ti bygg på tomta på Vestsiden, og for øyeblikket pågår arbeidene med å fullføre bygg fem og seks for fullt.

– Bygg fem skal stå ferdig i april og bygg seks i juni, forteller prosjektle­der Nils Magne Dalene hos JM. Bygg 9 skal bygges i den sørlige delen av tomta med eget parkerings­bygg ved siden av. Bygget blir likt bygg to og fem som ligger i første rekke mot vannet og inneholder fjorten leilighete­r.

Andre rekke

Bygget blir liggende i andre rekke fra elva, men en åpning på 25 meter mellom de to foranligge­nde byggene skal gi elveutsikt. Etasjene i bygget er heist en etasje i forhold til byggene i fremste rekke. For å vise hvordan utsikten vil fortone seg har JM satt opp en plattform med front mot vannet lik byggets kommende yttervegg og høyden tilsvarer andre etasje.

I tillegg til utsikt og balkong mot elva er alle leilighete­ne gjennomgåe­nde og de fleste har og vestvendte balkonger.

2,9 prosent prisoppgan­g

I forhold til byggene som leveres i år med en snittpris på bruksareal på 48.700 kroner er snittet i nybygget som står ferdig i 2020 på 50.100 kroner, en prisoppgan­g på knapt 2,9 prosent på to år.

Kari Anne Kleiv forteller at totalprise­n starter på 2.975.000 kroner for en leilighet i første etasje på 63 m² bruksareal og prom på 58,3, mens den dyreste på toppen koster 7.450.000 kroner med 120 kvadrats bruksareal og 114,8 kvadrat p-rom. Det gir kvadratmet­erpris for prom som varierer fra 46.000 til 64.895 kroner.

Bygget blir tilknyttet PBBL og borettslag­et har en innskuddsa­ndel på 40 prosent. Det vil si at innskuddet på den rimeligste er på 1.190.000 kroner og 2.980.000 for den dyreste. Vanlige ansiennite­tsregler hos PBBL gjelder fra salgsstart, som var 14. mars, til tildelings­møtet 9. april. Boligene selges med garantier etter bustadoppf­øringslove­n og det er børsnotert­e JM med 13 milliarder SEK i omsetning som står som selger.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? NY SALGSSTART: JM er klare for salg av leilighete­r i sitt sjuende bygg i Elveparken i Porsgrunn. Salgslder Kari Anne Kleiv og prosjektsj­ef Nils Magne Dalene tror salget vil gå bra.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN NY SALGSSTART: JM er klare for salg av leilighete­r i sitt sjuende bygg i Elveparken i Porsgrunn. Salgslder Kari Anne Kleiv og prosjektsj­ef Nils Magne Dalene tror salget vil gå bra.
 ?? ILL: JM ?? ANDRE REKKE: Det nye bygget blir liggende bak frontbygge­ne mot elva.
ILL: JM ANDRE REKKE: Det nye bygget blir liggende bak frontbygge­ne mot elva.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway