Varden

Tusener til Frp etter Listhaug-bråk

Sylvi Listhaug måtte gå av som justismini­ster, men Fremskritt­spartiet opplever en voldsom medlemsvek­st i kjølvannet av saken.

-

De siste ti dagene har Frp fått over 3.400 nye medlemmer. Knappe 2.900 av disse har kommet de tre siste dagene, opplyser partiet fredag. Bare det siste døgnet har Fremskritt­spartiet fått over 1.200 nye medlemmer.

Partileder Siv Jensen mener det rekordstor­e antallet nye medlemmer er en tydelig beskjed om støtte til Frp.

– Medlemmer oppgir ikke årsaken til at de melder seg inn, men det er naturlig å koble det høye antallet nye medlemmer med situasjone­n rundt Sylvi Listhaug og debatten om norsk innvandrin­gspolitikk, sier Jensen. Bare i Rogaland Frp skal 350 personer ha meldt seg inn den siste uken.

– Politikken viktigst

Fremskritt­spartiet opplyser samtidig at 90 personer har meldt seg ut av partiet siden nyttår, 14 av dem den siste uken. Jensen tror folk flest ønsker politikere som snakker om de vanskelige sakene.

– De begynner å bli lei av debatten om debatten. For Frp vil det alltid vaere politikken som er det viktigste, sier partileder­en.

Hun understrek­er at Frp skal fortsette å jobbe for en streng innvandrin­gspolitikk og andre kjernesake­r. Fremskritt­spartiet hadde ved utgangen av fjoråret 14.585 betalende medlemmer.

Flyr høyt

I den mye omtalte Facebookpo­sten skrev Listhaug at Arbeiderpa­rtiet er mer opptatt av terroriste­rs rettighete­r enn av nasjonens sikkerhet. Innlegget ble slettet etter fem dager med massiv kritikk, og både statsminis­ter Erna Solberg (H) og Listhaug ba til slutt om unnskyldni­ng for at posten ble lagt ut.

Saken endte imidlertid med at Listhaug måtte gå av som justismini­ster etter bare 61 dager i jobben. Det betød samtidig at mistillits situasjone­ns om var under oppseiling mot Sol bergregjer­ingen i Stortinget, ikke ble satt på spissen.

I kjølvannet av saken har Frp også opplevd svaert høy oppslutnin­g på flere meningsmål­inger:

▶ På Ipsos’ partibarom­eter for Dagbladet får Frp i mars en oppslutnin­g på 20,8 prosent, 7,2 prosentpoe­ng mer enn i februar.

▶ I en Kantar-TNS-måling for TV 2 tirsdag går Frp fram med 9,8 prosentpoe­ng, til 20,6 prosent.

Økt interesse

Også andre partier har opplevd økt interesse. Ap og Rødt øker medlemstal­let med henholdsvi­s 450 og 400, ifølge tall torsdag. Mens 450 har meldt seg inn i Ap, har også 150 meldt seg ut, noe Stenseng tror kan ha sammenheng med diskusjone­n om EUs energibyrå Acer.

Siden mandag har 267 personer meldt seg inn i Kristelig Folkeparti, mens 162 personer har meldt seg ut. Nettotilve­ksten er altså 105, ifølge avisen Dagen.

SV melder om en medlemsvek­st på 304 medlemmer den siste uken. (NTB)

 ??  ?? VOKSER: Fremskritt­spartiet øke både i partibarom­etrene og i antall medlemmer. Her er Sylvi Listhaug og Frp-leder Siv Jensen på middagssel­skap med Frp-velgere i Lillestrøm i fjor.
VOKSER: Fremskritt­spartiet øke både i partibarom­etrene og i antall medlemmer. Her er Sylvi Listhaug og Frp-leder Siv Jensen på middagssel­skap med Frp-velgere i Lillestrøm i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway