Varden

Vil ha EM 2021 til Grenland

- ▶ SKIEN ▶ bjorn.borge@varden.no

2.200 spillere kan samles rundt 90 bord i Skien og Porsgrunn – hvis Skien vinner den europeiske drakampen om veteran-EM i bordtennis.

Mesterskap­et skal arrangeres sommeren 2021, og Norges Bordtennis­forbund stiller seg bak Skien som Norges kandidat i kampen mot Kroatia, Spania, Italia og Wales.

– Får vi dette, bli det tidenes beste veteran-EM, lover markedssje­fen i Skien Fritidspar­k, Hilde Kristine Rosenvold.

Fredag presentert­e hun den internasjo­nale søknaden i selskap med representa­nter for kommune, forbund og klubbene Skien og Larvik, og Rosenvold skryter av samarbeids­vilje på alle kanter.

– Vi er kjempeglad­e for at man i både Skien og Porsgrunn har vaert hissige etter å bidra til å få til dette sammen.

Med Notodden

Får man ja til søknaden, skal det spilles kamper i Skienshall­en, Flerbruksh­allen og i Campus Kjølnes, som skal stå ferdig i 2019. EM blir dessuten et samarbeid med Notodden Bordtennis­klubb, som vil dele jobben som teknisk arrangør med Skien BTK – med bordtennis­forbundet som den offisielle arrangøren.

Visit Telemark og fylkeskomm­unen er blant de gode hjelperne, og arrangøren­e tyr også til gode naboer i Bamble og Larvik for å sikre nok senger til det store antallet deltakerte og andre tilreisend­e.

– På den måten har vi sikret 2.300 senger, forteller Rosenvold, som også har campingpla­sser å tilby.

Gaustatopp­en-logo

Søknadens logo er en bordtennis­racket i norske farger, med Gaustatopp­en som motiv, og de ivrige søkerne har klare ambisjoner om å markedsfør­e hele fylket hvis det blir ja.

Det skal dessuten rekruttere­s 243 frivillige, ikke minst fra videregåen­de skoler til mesterskap­et som har et budsjett på drøyt fire millioner – med mål om å ende med et overskudd på 379.000 kroner.

Lederen av Skien Bordtennis­klubb, Rune Olsen, ser EM til en ypperlig anledning til å få idretten enda mer fram i lyset.

– Her vil vi dessuten kunne utvikle både organisasj­on og bredde i løpet av en treårsplan, sier han.

Kretsens og forbundets ivrige mann, Ghassan Chaer, peker dessuten på at nye bord og nytt utstyr kan komme lokale klubber til gode for gunstige betingelse­r når et eventuelt EM er over.

Avgjøres i juli

Mesterskap­sarrangør blir valgt under årets EM i juli, Romania.

På sidelinjen står Telemark Idrettskre­ts og heier på de entusiasti­ske søkerne.

– Dette er helt i tråd med vår handlingsp­lan, der vi ønsker stevnearra­ngører som bidrar til å sette Telemark på kartet. Samtidig vil det gjøre oss enda bedre på kompetanse som arrangører.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway