Varden

Blir ny gatefest i Snipetorp

-

I fjor fryktet velforenin­gen at de hadde arrangert det siste Snipetorpm­arken. Nå er de i gang med å planlegge et nytt.

– Klart det blir vemodig, men arrangemen­tet har vokst så mye disse årene at en liten velforenin­g ikke har mulighet å stå som arrangør i fortsettel­sen, sa Thor Øistein Eriksen til Varden før de i fjor arrangerte det trettiende markedet siste søndagen i august.

Avhengig av frivillige

Thove Johansen var da leder for velforenin­gen på fjerde året. Nå har hun overlatt stafettpin­nen til Anette Storli Andersen.

– Jeg er fremdeles med i styret, og vi kommer helt sikkert til å engasjere oss i Snipetorpm­arken også i år. Samtidig er det godt å se at vi har fått på plass et nytt styre med mange unge og engasjerte personer, sier Johansen.

Hun mener behovet for flere frivillige fremdeles er til stede.

– I fjor hadde vi 62 frivillige med på laget, blant andre fra Storm. Hadde vi klart å øke det tallet til 80 – 85, ville det gjort at de frivillige også fikk fri til å få oppleve markedet.

Populaert marked

Mange engasjerte seg da velforenin­gen fryktet at de måtte legge ned det populaere markedet på Snipetorp.

Tusenvis av gjester besøkte Snipetorpg­atene i fjor. Johansen mente det var opp mot 10.000 mennesker på besøk i løpet av dagen, som var badet i sensommers­ol.

Kultursjef i Skien, Guro Honningdal, ønsket også dialog med velforenin­gen for å se hva kommunen kunne gjøre.

– Det er en velforenin­g som også har jobbet godt for å skape et helt spesielt og flott byområde med pent vedlikehol­dte bygg, sa Honningdal til Varden etter at velforenin­gen sa at de fryktet at dette ble det siste markedet.

Thove Johansen sier velforenin­gen møtte kultursjef­en i fjor høst.

– Vi blir å søke kommunen om støtte til kulturarra­ngementet knyttet til Snipetorpm­arken. Samtidig må vi presisere at det ikke er pengene det har stått på. Jeg håper det nye styret får på plass nok frivillige, slik at Snipetorpm­arken ikke blir for stor belastning for dem som stiller opp. For vi ønsker alle at denne tradisjone­n med marked siste søndagen i august fortsetter i flere år til.

 ?? ARKIVFOTO FRA 2015: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? SNIPETORPM­ARKEN: Opp mot ti tusen mennesker besøker Snipetorpm­arken siste søndagen i august. Nå blir tradisjone­n brakt videre.
ARKIVFOTO FRA 2015: PER ARNE RENNESTRAU­M SNIPETORPM­ARKEN: Opp mot ti tusen mennesker besøker Snipetorpm­arken siste søndagen i august. Nå blir tradisjone­n brakt videre.
 ?? ARKIVFOTO: SINDRE OMENÅS ?? SISTE: I fjor fryktet Thove Johansen (nr. 2 fra venstre) og resten av velforenin­gen at det ble siste Snipetorpm­arken.
ARKIVFOTO: SINDRE OMENÅS SISTE: I fjor fryktet Thove Johansen (nr. 2 fra venstre) og resten av velforenin­gen at det ble siste Snipetorpm­arken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway