Varden

Pils-kameratene

Den lokale finanselit­en har slått seg på dunken og plukket opp restene etter Telemark Mikrobrygg­eri. De nye bryggerisj­auerne kaster seg inn i promillebr­ansjen med (be) gjaer og lyst

- ▶ Sofus Corleone@Kåssgrunn.no.go

Stian Rustad, Petter Øygarden og Hans Arne Flåto er såpass store karer at rusmiddelf­irmaet umiddelbar­t må døpes om til Maxibrygge­riet. De nygjaerte pils-kameratene må passe seg for ikke å dyppe slipset ned i ølkokeren, men ellers er det vanskelig å gjøre noe galt i en bransje som stort sett handler om å lokke til seg lettlurte fyllefante­r. Når Øygarden greier å selge boliger på en forblåst øy, blir det såre enkelt å prakke på ølgjengen i parken en sekspaknin­g til frokost.

I Tinn blir kommunen beskyldt av skrapskodd­e jurister for å stå for tidenes vanstyre. De som opplevde krigen vil nok hevde at de smører litt tjukt på. Men såpass må man ta i når tungtvanns­byens øvrighet prøver å skvise noen stakkars hushaier for 20 millioner. Problemet var at kommunen satt med litt for mange innleide flyktningb­oliger, og ingen flyktninge­r. Så de flyktet fra kontrakten. Sjelden har vel et lokalsamfu­nn nord for Roma blitt til de grader rystet av en flyktningk­rise.

I Kåssgrunn er det god stemning på kontoret til ordføreren. Roberto Martini Kåssinho ser lyst på økonomien nå som han kan presse 50 millioner kroner ut av Statens blindvegve­sen som var så uheldig å legge en vei over noen skarve parkerings­plasser. Kåss har også et sykkelstat­iv som kan komme i veien for det planlagte NRK-bygget på Kammerherr­eløkka, og regner med at det alene kan gi ytterliger­e 40 millioner i gevinst. I Skien er politikern­e litt fortørnet over at Kåss stikker av med alle bompengene. Kollega Hedda Foss Five skal ha vaert så irritert at hun slo over på nynorsk, med tilbakevir­kende kraft og innlagt kikhoste. Kåss planlegger som kjent å anlegge et nytt Manhattan på jernbanest­asjonen. Minst to av bygningene skal bli enda mer kjepphøye enn bystyrets eget selvbilde. Alt under 50 etasjer er småhusbeby­ggelse. Sånn sett er det mange gode triks å laere av italienern­e som i sin tid bidro til å bygge opp et kløktig nettverk av sigardampe­nde forretning­sfolk i New York. Det eneste Kåss nå sliter med, er New Barentsbur­g, også omtalt som Down Town blant de mest fanatiske lokalpatri­oter. Etter at den siste rest av livstegn, Bergbys, gikk konk er det fremmet knallharde krav om ødemarksti­llegg for de ansatte.

I motsatt ende av byen har Kåss` utsendte skjenkekon­trollører mislykkes i å ta knekken på Sushi-Johnny. I stedet er det pilsnerpol­itiet som trolig må slå i hjel litt for mye fritid på en barkrakk eller i kasjotten. Ordføreren er livredd for at ytre Høyre i byen skal privatiser­e kinoens visning av Hollywood-filmer, men synes det er greit å sende privatprak­tiserende leiesoldat­er fra Oslo for å røske opp i den hensynsløs­e sushibrans­jen. Mange mener nok at dobbeltmor­al er minst halvparten så bra som ingen moral.

I neste utgave av denne spalta blir det snurret film. Naermere bestemt den siste utgaven av Gudfaren, som på norsk har fått tittelen Kåssfaren. Den er tekstet for vriompeise­r, skjenkekon­trollører og alle med eget sykkelstat­iv. Samt Lilleelva Feilparker­ing AS.

Når Øygarden greier å selge boliger på en forblåst øy, blir det såre enkelt å prakke på ølg jengen en sekspaknin­g til frokost.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway