Varden

Bilagene Straume mener renvasker han

Her er kvittering­ene Magnus Straume mener beviser at han ikke har lurt penger fra en gammel mann.

- ▶ Jon-Inge Hansen jon-inge.hansen@varden.no

Straume vil vise at det finnes bilag for pengene han er anmeldt for å ha underslått som støttekont­akt for en 80-åring i bygda. Straume mener bilagene dekker overførsle­ne fra mannens konto i Drangedal Sparebank til hans private konto i en annen bank.

– Jeg har handlet for han på kredittkor­t, og bedt om å få tilbake penger når det har blitt en viss sum, forklarer Straume.

Innkjøpene skal både vaere gjort på matvarefor­retninger, og andre forretning­er med til dels kostbare varer i Drangedal.

Straumes regnskap

– Jeg har gjort det sånn at jeg har tatt midtsiden i en kladdebok. Der har jeg skrevet ned dato, hvilken forretning det er handlet i og bilagsnumm­er. Til hver handel følger det et nummerert bilag. Det er et enkelt system som skal vaere lett å følge, sier Straume.

Han vil overlevere det politiet hvis de ønsker det for å etterforsk­e anmeldelse­n mot han.

– Det vil renvaske meg for beskyldnin­gene, mener Straume.

I tillegg til overføring­ene har Straume tatt ut kontanter fra 80-åringens konto. Det omfattes ikke av bilagene.

– Det er kontanter jeg har tatt ut for han når han har bedt om det. Det er penger han har fått. Påstandene om at jeg har puttet dem i egen lomme er helt urimelig, så dum er jeg ikke, sier Straume.

Som bilag til anmeldelse­n av Straume skal det finnes 64 sider med kopier av uttak og overførsle­r av til sammen 98.000 kroner fra 80-åringens bankkonto.

Fullmakt på telefon

Magnus Straume fikk overført penger fra 80-åringens konto til sin egen, bare med en muntlig fullmakt på telefonen.

På en kvittering som Varden har tilgang til står det «iflg.tlf.» og fornavnet til 80-åringen som eier kontoen.

Beløpet som ble overført var 5000 kroner, like før nyttår i fjor.

– Det er i samsvar med våre retningsli­njer. En muntlig fullmakt er like god som en skriftlig, sier Bjørn Edgar Kollane, assisteren­de banksjef i Drangedal Sparebank.

– Hvordan kan dere vite at det er kontoinneh­averen som ringer?

– Det er en forutsetni­ng at vi er sikre på det, sier Kollane.

Revisor reagerte

Det var en venn av 80-åringen, som er revisor, som slo alarm om uttakene. Han har kjent mannen siden han var yrkesaktiv og revisoren hadde oppdrag for et firma han var involvert i. Siden har han hjulpet han med økonomiske forhold.

Revisoren reagerte da han oppdaget at støttekont­akten hadde tatt ut 98.000 kroner av vennens konto på litt over ett år. Han hevder at det ikke finnes

bilag for pengene som er tatt ut kontant eller overført til Straumes konto.

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? STRAUMES REGNSKAP: Magnus Straume viser fram kvittering­ene som han mener dokumenter­er at han ikke har lurt penger fra en gammel mann.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN STRAUMES REGNSKAP: Magnus Straume viser fram kvittering­ene som han mener dokumenter­er at han ikke har lurt penger fra en gammel mann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway