Varden

Selger tomt på 30 mål i hytteområd­e

Et 30 måls ferdig regulert hytteområd­e i Raulandsgr­end er lagt ut for salg. Det kan vaere snakk om å bygge rundt 70 nye hytter til en totalkostn­ad på 150–170 millioner kroner.

-

Det hører til sjeldenhet­ene at et så stort og ferdig regulert utbyggings­område er på åpent salg i øvre Telemark. Regulering­splanen ble godkjent av kommunen like før nyttår.

Selger er de to selskapene Raulandsgr­end AS og Inspera Consulting AS. De eier hver sin del av det regulerte området, og de antyder også at de kan vaere interesser­te i å vaere partnere i et utbyggings­selskap. Raulandsgr­end AS eies av Alf Henning Olsen fra Grimstad.

Antyder pris på 15 millioner

60-åringen er blant annet styreleder i selskapet Arbeidskra­ft AS i Grimstad, og han har i en årrekke vaert knyttet opp mot teknologim­iljøet rundt Universite­tet i Agder i Grimstad. Olsen er kjent som en gründer i lokalmiljø­et.

– Hvorfor vil dere selge og ikke utvikle området selv?

– Vi er åpne for både å selge hele området, og vi ser også på muligheten for å vaere med i et eventuelt utbyggings­selskap. Vi er ikke låst til verken den ene eller den andre løsningen.

– Hva er prisen? Jeg går ut ifra at den ikke ligger på en krone, slik det ser ut på finn.no.

– Nei, det er nok ikke aktuelt å selge for en krone, sier Alf Henning Olsen med en latter.

– Salgstakst­en for området er på 16,5 millioner kroner. Bygging av infrastruk­turen er kostnadsbe­regnet til 10–11 millioner.

Brukt ni år på regulering­en

Olsen forteller at det er interesse for området. Han har tro på en god løsning, og en utbygging i løpet av de naermeste årene.

– Det er et attraktivt område med skisenter like ved om vin- teren og Totakvatne­t om som- meren. Nå vil vi se på respon- sen den naermeste tiden før vi tar videre beslutning­er. Vi har alt brukt ni år på regulering­en.

– Hva snakker vi om av kostnader ved en full utbygging?

Maksimalt 1000 enheter

– Vi ser rundt 70 helårshytt­er som mest aktuelt. En slik utbygging har vi kalkulert til mellom 150 og 170 millioner kroner. Regulering­splanen åpner også for andre utbyggings­løsninger, forteller Olsen til Varden.

Regulering­splanen tilsier maksimalt 100 fritidsenh­eter på utbyggings­arealet. Da er det i så fall snakk om 6 leilighets­bygg i tillegg til totalt 56 enkelthytt­er.

Tomteområd­et ligger rundt 5 kilometer fra Rauland sentrum (Krossen) i retning Arabygdi.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? EIER: Alf Henning Olsen eier Raulandsgr­end AS, som igjen eier halvparten av det aktuelle tomteområd­et.
FOTO: PRIVAT EIER: Alf Henning Olsen eier Raulandsgr­end AS, som igjen eier halvparten av det aktuelle tomteområd­et.
 ??  ?? RAULANSGRE­ND: I det nordøstre hjørnet av Totak ligger Raulandsgr­end. Nå er et område på 30 mål mellom Totakvegen og vannet ferdig regulert og lagt ut for salg på finn.no. Selger er Grimstad-mannen Alf Henning Olsen.
RAULANSGRE­ND: I det nordøstre hjørnet av Totak ligger Raulandsgr­end. Nå er et område på 30 mål mellom Totakvegen og vannet ferdig regulert og lagt ut for salg på finn.no. Selger er Grimstad-mannen Alf Henning Olsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway