Varden

Slik er Vidars gigant-planer

– Langrønnin­gen naeringsom­råde i Bamble skal bli større enn Brokelands­heia, sier Vidar Tellefsen. De naermeste månedene blir det avgjort om han får realisert planene sine. Naboer og fylkesmann er skeptiske til naturinngr­epet.

-

Biltema, Burger King, verktøybut­ikken SG Handel og Circle K er blant de første som vil flytte inn. Tre danske firmaer – innen trelast og samme bransje som Biltema – skal også vaere på trappene. Men her er ikke kontrakten­e signert ennå, så Tellefsen er litt mer hemmelighe­tsfull om disse. I tillegg skal Nye veier bygge døgnhvilep­lass og servicesen­ter for lastebilsj­åfører mellom dagens E18 og den nye motorveien.

– Det blir den største utbygginge­n i Grenland siden Rafnes. Det blir mye større enn Brokelands­heia, sier Tellefsen på sin folkelige og nokså ubeskjedne måte.

Han ser for seg 1000 framtidige arbeidspla­sser midt i skauen i Vest-Bamble. Politikern­e i Bamble heier på planene og på Tellefsen: «Vidar Tellefsen gjør det igjen !!!! Bamble Arbeiderpa­rti er utrolig stolt over Vidar Tellefsens naerings utviklings­program i Bamble kommune,» skrev Bamble Ap på sin Facebook-side 2. juni i fjor, da Tellefsen gikk ut med at han hadde gjort avtale med Biltema.

– Vi tror dette området kan gi en dominoeffe­kt for utvikling av mer naering og flere boliger i Vest-Bamble, sier Steinar Syversen som er leder av Teknisk utvalg og Bamble Arbeiderpa­rti.

Naboer protestere­r

Men det finnes motstander­e fordi om kommunepol­itikerne er begeistret:

– De store naturødele­ggelsene står i misforhold til den samfunnsme­ssige gevinsten. Vi frykter konsekvens­ene for vassdraget og elgstammen i området, og vi føler det er vårt ansvar å si ifra, sier Axel M. Thorsdal, som har en 1000 mål sto eiendom med skog, jaktrett og fritidsbol­ig like ved Langrønnin­gen.

Han kaller Langrønnin­gen-området for «direkte uegnet» for industri og handel, og mener det finnes rikelig med andre naeringsom­råder i Bamble som kan utvides.

Store deler av steinen som skal sprenges bort vil Vidar Tellefsen knuse til pukk og grus på stedet. Han nekter ikke for at arbeidet vil medføre støy og støv men vil gjøre tiltak som begrenser ubehaget hyttefolk og fastboende.

– Størst tiltak må vi gjøre om sommeren. Vi har fått klager på planen fra en hytte i naerområde­t, men jeg tenker først og fremst ikke så mye på hytteeiern­e, for de bor ikke her. Jeg tenker på folk som bor i Bamble. For å oppretthol­de bygdene og arbeidspla­sser i utkantene er denne utbygginge­n kjempevikt­ig.

Når Tellefsen snakker om «klager fra en hytte», viser han til et brev Axel M. Thorsdal har skrevet på vegne av ni personer som enten har fritidseie­ndommer ved Langrønnin­gen eller bor der. En av de fastboende er Kjell Magnar Haugen.

– Jeg er ikke imot enhver utbygging, men jeg er skeptisk til at kommunen ikke krever en konsekvens­utredning, sier Haugen, som er bekymret for viltet og vannene i området.

Har funnet rødlistet salamander

Han kan blant annet fortelle at det finnes salamander i vannet som grenser til det planlagte naeringsom­rådet. Han har tatt salamander­bildet du kan se på motstående side. Varden har fått konstatert at det avbildede eksemplare­t er av arten liten salamander, som står på den nasjonale rødlista.

Naboene viser til at staten skal bruke over 50 millioner kroner på en viltkryssi­ng over E18 på Langrønnin­gen, men frykter at det blir bortkastet hvis elgen møter et stort industri- og handelsomr­åde på den ene siden. De er også redde for at fiskevann og drikkevann skal bli forurenset og ødelagt. Norges jeger- og fiskerforb­und i Bamble og i Telemark er også bekymret, og ber kommunen vurdere andre steder for en slik utbygging.

Vidar Tellefsen tilbakevis­er bekymringe­n for vilt og fiskevann. Han mener elg og annet vilt kan passere sør for Osmundsvan­n, som ligger inntil naeringsom­rådet, og at flere sedimenter­ingsbassen­g skal hindre forurensin­g av vannet.

Vil betale 80.000 kroner pr. mål

Én ting er Vidar Tellefsen og motstander­ne helt enige om: Landskapet vil bli forandret for all framtid dersom Langrønnin­gen-planen blir realisert. Området er 300 mål stort og ligger kloss inntil E18 mellom Rønholt og Dørdal.

Vidar Tellefsen har inngått en opsjonsavt­ale om tomtekjøp med grunneier Annecken Schriwer Rosland. I Statens kartverks register kan vi se at den avtalte prisen er 80.000 kroner pr. mål.

– Jeg tror utbygginge­n vil vaere bra for Vest-Bamble, sier Annecken Schriwer Rosland.

– Konseptet vårt et å planere området og legge til rette med vei og all infrastruk­tur, deretter selger vi byggeklare tomter til aktørene som vil inn. De jeg har avtaler med hittil vil trenge 70–80 mål, forklarer han.

For et år siden ble selskapet Langrønnin­gen AS opprettet. Selskapet er eid av Tellefsen Invest AS. Her eier Vidar Tellefsen 60 prosent av aksjene, mens pappa Helge Kristen Tellefsen og lillebror Jon Are Tellefsen eier 20 prosent hver.

Vidar er både daglig leder og styreleder i begge selskapene.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ??
FOTO: FREDRIK PEDERSEN
 ??  ?? VIL FJERNE 15 METER: Høydedrage­t i bakgrunnen skal bli et platå med høyde på bare et par meter over veibanen. – Noen steder skal vi sprenge oss 15 meter ned, sier Vidar Tellefsen som regner med
VIL FJERNE 15 METER: Høydedrage­t i bakgrunnen skal bli et platå med høyde på bare et par meter over veibanen. – Noen steder skal vi sprenge oss 15 meter ned, sier Vidar Tellefsen som regner med
 ??  ?? STORT PROSJEKT: Denne illustrasj­onen viser områdetsli­k detser utnår man kommer nordover langs E18. Detgule områdeter åsen som Vidar Tellefsen vil gjøre om til naeringsom­råde. Den store veien er nye E18 og den lille veien helt inntil sjåfører. naeringsom­rådeter dagens E18. Mellom den nye og den gamle veien legger selskapetN­ye veier opp til døgnhvilep­lass og servicesen­ter for lastebil
STORT PROSJEKT: Denne illustrasj­onen viser områdetsli­k detser utnår man kommer nordover langs E18. Detgule områdeter åsen som Vidar Tellefsen vil gjøre om til naeringsom­råde. Den store veien er nye E18 og den lille veien helt inntil sjåfører. naeringsom­rådeter dagens E18. Mellom den nye og den gamle veien legger selskapetN­ye veier opp til døgnhvilep­lass og servicesen­ter for lastebil

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway