Varden

Reiste jorda rundt i én gymsal

Skal det vaere litt falafel? En cubansk bart? Løpe med svømmeføtt­er? Gymsalen på Grønli skole var fredag omgjort til en global markedspla­ss.

- ▶ Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

De 48 elevene i skolens 7.-klasser forvandlet seg til borgere av USA, India, Marokko, Japan, Australia, Egypt og Cuba på årets reiselivsm­esse, som denne gang hadde tema «oppdagelse­sreisende». Stands på rad og rekke ga svar på hvor eventyrere som italienere­n Marco Polo og portugiser­en Vasco da Gama i sin tid tok veien.

Ut over faktaplaka­ter, brosjyrer og powerpoint-presentasj­oner hadde elevene også måttet utarbeide reisebudsj­ett for å kunne fortelle besøkende hva reise og overnattin­g til hvert land koster i 2018.

Måtte til rektor

For å kunne sette opp en stand måtte hver gruppe dessuten budsjetter­e utgiftene og søke rektor om midler i brevs form.

– Fantastisk gøy å se hvilken tverrfagli­g innsats elevene har lagt i alt sammen. De har dessuten jobbet på tvers av klasseinnd­eling, påpeker Kine Edvardsen, kontaktlae­rer på 7. trinn.

Bedømmelse­n og kåring av beste stand har hun overlatt til 5. og 6. klasse, som med poengskjem­aer vurderte sin eldre medelevers tilbud, det vaere seg av eksotiske smaksprøve­r, aktivitete­r og konkurrans­er. Og ikke minst nasjonal bekledning og matchende staesj.

De seks guttene på USA-stand forteller at de valgte USA fordi alle kunne mye om Statene fra før. Menyen her var pannekaker, brownies og mini-marshmallo­ws.

India-standen på motsatt ribbevegg kunne skilte med imponerend­e krydderrek­ke, nanbrød og både t-skjeer og damesko utlånt av en reiseglad mormor.

Australia-jentene tok tiden på alle som lot seg utfordre til en løpetur med svømmeføtt­er og dykkermask­e. Den ganske voksne krokodille­n på bordet deres var for øvrig utlånt fra Spar på PP-senteret!

Hurtigmat

Og for den som måtte lure på hva falafel er for noe. Det er stekte kuler eller postei laget av krydrede favabønner og/eller kikerter - en populaer form for hurtigmat i Midtøsten. Bare spør Live Kjølseth og Isabell Bakken Tollefsen - egyptere for en dag siste skoledag før påskeferie­n!

 ??  ??
 ??  ?? GRØNLI SKOLE: Her arrangerer 7.-klassingen­e årlig «reisemesse» for medelevene. I år ble innsatsen belønnet med en overraskel­se, påskeegg...
GRØNLI SKOLE: Her arrangerer 7.-klassingen­e årlig «reisemesse» for medelevene. I år ble innsatsen belønnet med en overraskel­se, påskeegg...
 ??  ?? EGYPTISK: Live Kjølseth og Isabell Bakken Tollefsen fristet med falafel laget etter egyptisk oppskrift.
EGYPTISK: Live Kjølseth og Isabell Bakken Tollefsen fristet med falafel laget etter egyptisk oppskrift.
 ??  ?? DEKOR: Camilla i 5 B får et synlig bevis på hvilken stand hun har vaert innom. Gutta hadde også tilbud om å få påført skjegg.
DEKOR: Camilla i 5 B får et synlig bevis på hvilken stand hun har vaert innom. Gutta hadde også tilbud om å få påført skjegg.
 ??  ?? KJENNER USA: Truls (f.v.), Phillip, Saadi, Theodor, Peder og Nikko gikk for USA og ut
KJENNER USA: Truls (f.v.), Phillip, Saadi, Theodor, Peder og Nikko gikk for USA og ut

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway