Varden

Kjøpte hyttetomt til 2,7 mill.

Høsten 2016 ble Telemarks dyreste fjelltomt lagt ut for salg i Silkedalen i Rauland for 2,95 millioner kroner. Nå er tomta solgt til skiensmann­en Geir Arnfinn Håtvedt Hansen (46) for 2,7 millioner.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Hyttetomta ligger helt innerst i hyttefelte­t mot Silkedalen på Vierli. Den nybakte tomteeiere­n er nok sikret at det ikke kommer ytterliger­e tomtefelt lenger inn. Beliggenhe­ten er helt mot grensen til Brattefjel­l/Vindeggen verneområd­e.

Ble til slutt en budkamp

– Mange vil nok synes dette er veldig dyrt for ei hyttetomt, Geir Arnfinn Håtvedt Hansen?

– Ja, det er jeg helt enig i. Altfor dyrt egentlig. Men det ble til slutt en budkamp. Da måtte vi slå til eller droppe kjøpet. Til slutt ble det kjøp.

– Og nå blir det hyttebyggi­ng? – Ja, vi starter vel opp i løpet av sommeren. Det blir ei familiehyt­te. Vi har hatt hytte i ni år på Angravli ikke langt unna. Den hytta ble solgt for et år siden. Vi har savnet muligheten til å dra på hytta i Rauland. Det er et flott område, sier Håtvedt Hansen etter tomtekjøpe­t. Han er daglig leder av Lastebil Finans AS og medier i Brødrene Hansen Transport AS i Skien. Sistnevnte selskap omsatte for 67,9 millioner og hadde et resultat på pluss en million i 2016.

Tangering av rekorden

Det som er omtalt som «Telemarks dyreste» hyttetomt i fjellet, har vaert ute på salg i halvannet år. I løpet av salgsprose­ssen ble prisen satt ned noe fra antydninge­n på 2,95 millioner. Senhøstes i fjor meldte det seg flere interesser­te. Budrunden stoppet på 2,7 millioner. Prisen er 200.000 kroner høyere enn det forrige eier kjøpte tomta for av davaerende Vierlieier Erlend Larsen for seks år siden. Det ble aldri noe bygging på tomten av den forrige eieren.

Prisen på 2,7 millioner er, så langt Varden har fått sjekket ut, en tangering av prisrekord­en for

en fjelltomt i Telemark. En noe større nabotomt ved inngangen til Silkedalen ble i fjor solgt av nåvaerende Vierli-eier Kristin Larsen for 2,7 millioner.

Beliggenhe­ten forsvarer prisen

Store deler av det aktuelle hytteområd­et ble bygd ut for over 10 år siden. Det gjenstår et fåtall tomter i området som fortsatt ikke er bebygd.

– Det tok noe tid å selge denne hyttetomta, men etter en prisjuster­ing meldte flere interessen­ter seg. Det er en veldig flott beliggende tomt. Beliggenhe­ten forsvarer prisen, sier megler Morten Saubrekka i Krogsveen. Han foresto salget for selgerne – et ektepar fra Drammen.

Hyttetomta ble overdratt til Geir Arnfinn Håtvedt Hansen midt i januar.

 ??  ?? DYRESTE: Tomta Geir Arnfinn Håtvedt Hansen fra Skien har kjøpt ligger inntil denne blindveien mot Silkedalen. Planen er å komme i gang med bygging av hytte i løpet av året, ifølge Håtvedt Hansen.
DYRESTE: Tomta Geir Arnfinn Håtvedt Hansen fra Skien har kjøpt ligger inntil denne blindveien mot Silkedalen. Planen er å komme i gang med bygging av hytte i løpet av året, ifølge Håtvedt Hansen.
 ?? FOTO: KROGSVEEN ??
FOTO: KROGSVEEN
 ?? ARKIVFOTO ?? MEGLEREN: Morten Saubrekka i K rogsveen solgte den dyre fjelltomta i Silkedalen.
ARKIVFOTO MEGLEREN: Morten Saubrekka i K rogsveen solgte den dyre fjelltomta i Silkedalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway