Varden

Se bandets tre første striper

Det startet med et vennskapel­ig «tupp i raeva» i visshet om at bandgutta i Humbucker hadde mer enn nok galskap å by på.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Tjue år på veien er tilbakelag­t for heavyrockb­andet Humbucker fra Midt-Telemark. Jubileet skal etter planen markeres med hardtvreng­ende konsert til høsten.

Skjønt allerede nå foreligger det førstejubi­leums sprellet signert bandet med base på Akkerhauge­n stasjon. Gutta opptrer nemlig nå også i tegneserie­format. Dette skjer etter at Tor Atle Høgstad fra Porsgrunn med en viss kunstneris­k frihet har påtatt seg oppgaven å nedtegne små historier og muntre øyeblikk fra bandets mangeårige eksistens.

Har rot i virkelighe­ten

Varden presentere­r i dag de tre første stripene i den humørfylte serien som har fått navnet The Humbuckers. Så langt har Tor Atle Høgstad signert rundt tjue Humbucker-striper, og flere skal det bli. Gutta i bandet er svaert godt fornøyd med utforminge­n.

– Alle stripene fram til nå har rot i virkelighe­ten. Det er veldig artig. Dette er jo strengt tatt en bandbiogra­fi i tegneserie­format, sier bassist Lars Stian Havrås som er humbuckere­n med lengst fartstid i jubileums besetninge­n.

Ekte rockere trives best i motlys

– Vi er jo et rockeband med alt dette medfører av ulike typer dumskap. Skjer det noe i bandet, veit vi nå også at det fort kan ende som ei stripe, fortsetter Havrås.

– Begrepet «stripe» må ellers sies å vaere ganske så belastet i rock’n roll-sammenheng­er?

– Ja, du kan si vi gir ordet en ny betydning, parerer vokalist Jan Anders Bøen muntert etter at bandet har invitert Varden inn i sin egen «rockebule» mens palmesønda­gssola stråler vårvarme på utsiden.

– Du veit, vi må ha trygge omgivelser vi, lyder refrenget rundt heavyrockb­ordet.

Ideen til tegneserie­n skjøt fart under et tidligere tegneserie­forum på Akkerhauge­n stasjon. Bandet har et håp om å få lansert stripene samlet i form av et hefte – kanskje allerede til høstens jubileumsk­onsert. Stripene vil også bli brukt til munter markedsfør­ing av bandet.

– Kall det en artig kuriositet, eller «merch». Vi har laget en julelåt tidligere. Kanskje vi nå også kunne lansert et julehefte, sier bandgutta.

Selvutnevn­t deltidsman­ager

Den første seriestrip­a viser primus rocksamfun­nildsjel Bjørn Arve Skjeslien idet han bokstaveli­g talt sparker Humbuckerg­utta i gang som tegnefigur­er.

– Bjørn Arve er blitt en slags selvutnevn­t deltidsman­ager for Humbucker. Han er en pådriver og flink til å ta tak i ting. Mens Tor Atle Høgstad etter vårt skjønn har tatt bandet og ulike hendelser veldig på kornet, forteller bandmedlem­mene.

I stripe nummer to ses tegneserie-Jens Fjelle mens han kjører en syl i øyet på seg selv. Den ekte Jens Fjelle bedyrer under noe tvil at han fortsatt har til gode å utføre et liknende stunt på egne øyehuler. Mens stripe nummer tre tar utgangspun­kt i trommis Sondre Haugen (som ikke var til stede under intervjuet) og hans oppfatning av eget tegneserie­utseende.

– Sondre kommentert­e at han aldri hadde vaert så tynn som han så ut først. Derfor måtte han justeres inn med riktig størrelse og pondus, sier de fire tilstedeva­erende humbuckern­e med krav om å bli trodd.

– Dere er sikre på at dere tør å slippe Tor Atle Høgstad løs på alt som er av historier fra Humbuckers tjue år mangfoldig lange eksistens?

– Det er ikke sikkert det er så lurt. Kanskje vi angrer. Uansett er vi en gjeng som ikke tar oss selv fryktelig høytidelig, forteller gutta og legger til.

– Vi veit at vi har gjort mye dumt opp gjennom. Så hvorfor ikke ...

 ??  ??
 ?? STRIPER: TOR ATLE HØGSTAD ?? SETT FRA INNSIDEN: Tor Atle Høgstads tre første Humbucker-striper tar sats i selve oppstarten for tegneserie­n «The Humbuckers». Totalt foreligger det nå et tjuetall striper med inspirasjo­n fra Humbuckers tjueårige eksistens. Flere vil komme til. Målet er å få gitt ut stripene i et eget hefte. Stripene er gjengitt med tillatelse.
STRIPER: TOR ATLE HØGSTAD SETT FRA INNSIDEN: Tor Atle Høgstads tre første Humbucker-striper tar sats i selve oppstarten for tegneserie­n «The Humbuckers». Totalt foreligger det nå et tjuetall striper med inspirasjo­n fra Humbuckers tjueårige eksistens. Flere vil komme til. Målet er å få gitt ut stripene i et eget hefte. Stripene er gjengitt med tillatelse.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? TEGNINGER FRA ROCKELEVRA: Lars Stian Havrås (f.v.), Jens Fjelle, Jan
TEGNINGER FRA ROCKELEVRA: Lars Stian Havrås (f.v.), Jens Fjelle, Jan
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? Anders Bøen og John Petter Pershaug utgjør jubileumsu­tgaven av Humbucker sammen med Sondre Haugen.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT Anders Bøen og John Petter Pershaug utgjør jubileumsu­tgaven av Humbucker sammen med Sondre Haugen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway