Varden

Kjemper gjerne i topp en framover

Uraedd berget plassen i 2. divisjon i helgen. Neste sesong håper porsgrunns­klubben å kjempe i toppen.

- ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Denne sesongen har laget stort sett kjempet i bunnen av tabellen. I helgen måtte laget vinne en av to kamper for å vaere sikret ny kontrakt. Spillerne valgte den minst spennende løsningen og tok den første sjansen de fikk – mot bunnlaget Kåsen.

– Det var greit å få det avgjort i den første kampen, sier Uraedd-trener Eskil Berg Andreassen etter å ha sett laget vinne med 13 (31-18).

Må ha flere

– Jeg synes vi gjør en veldig bra 2. omgang og vi vinner til slutt ganske komfortabe­lt. Det var deilig, sier treneren som dermed også fikk en liten revansje for 31-27-tapet på Bryne i november.

Neste sesong håper Uraeddtren­eren, som foreløpig ikke har bestemt seg for om han fortsetter i trenerroll­en, å se laget kjempe på øvre halvdel.

– Vi må ha flere spillere som er interesser­t i å trene mer, sånn at vi får mer stabilitet. Får vi det kan vi kanskje vaere med å snuse i toppen, sier Berg Andreassen.

Toppscorer

På spørsmål om opprykk er et tema det snakkes om er svaret:

– Med ny hall her om to år har vi jo en målsetting om å rykke et hakk opp etter hvert, sier treneren.

En som gjerne kjemper i toppen neste sesong er Sindre Svines som ble avdelingen­s toppscorer med 148 fulltreffe­re. I helgen banket han inn 10 mot Kåsen og tre mot Viking.

– Vi er veldig fornøyde med å ha klart å beholde plassen i 2. divisjon og ambisjonen­e neste sesong er å plukke mest mulig poeng. Kanskje vaere med å kjempe i toppen. Det er ikke sikkert det skjer allerede neste sesong, men det hadde vaert moro, sier toppscorer­en.

Jonassen gir seg

En som ikke blir å se i Uraedddrak­ta neste sesong er Frode Skau Jonassen. Uraedd-legenden som runder 50 i april takket av etter helgens kamper.

– Nå er det slutt. Jeg kjenner at kroppen begynner å bli litt gammel. Det er greit å slutte mens leken er god, og jeg er veldig glad for at vi beholdt plassen i 2. divisjon, smiler 49-åringen.

Kragerø var også i aksjon i helgen. Laget tapte borte mot både Avaldsnes (29–26) og Sandnes 2 (45-41).

I avdeling 01 vant Skarphedin noe overrasken­de med 34–28 over Herkules hjemme i Gullbring. Karl Daniel Sebastian Lindell ble toppscorer for vertene med åtte, mens gjestenes Henrik Evensen scoret åtte.

 ??  ?? TOPPSCORER: Sindre Svines ble toppscorer i Uraedds avdeling med 148 fulltreffe­re. I helgen scoret han 10 mot Kåsen og
TOPPSCORER: Sindre Svines ble toppscorer i Uraedds avdeling med 148 fulltreffe­re. I helgen scoret han 10 mot Kåsen og
 ??  ?? GIR SEG: Frode Jonassen (t.h.) takket for seg med å sikret fortsatt Uraedd-spill i 2. divisjon.
GIR SEG: Frode Jonassen (t.h.) takket for seg med å sikret fortsatt Uraedd-spill i 2. divisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway