Varden

– Sesongen er reddet

Petter Northug sto endelig på toppen av resultatli­sta igjen da han slo Fredrik Riseth og Didrik Tønseth i kampen om seieren i Flyktninge­rennet søndag.

-

▶ Northug slo Riseth med to sekunder, mens Tønseth endte tre sekunder bak 32-åringen.

– Flyktningr­ennet er en stor klassiker som er viktig å vinne. Så nå er sesongen reddet, sa Northug etter målgang ifølge Namdalsavi­sa.

Han gikk på blanke ski, mens seiersriva­lene Tønseth og Riseth hadde festesmurn­ing. De tre spurtet om seieren, med Northug som den klart sterkeste.

Astrid Øyre Slind gikk til topps i kvinneklas­sen. Hjemmehåpe­t Laila Kveli ble nummer to.

Blytung sesong

Flyktninge­rennet er et renn til minne om de som måtte flykte fra Norge til Sverige i løpet av andre verdenskri­g. Rennet hadde start i Lierne og målgang i Gäddede i Sverige.

Northug gikk nylig Birkebeine­rrennet, men havnet der langt bak vinneren Andreas Nygaard. Søndag var han endelig tilbake med en seier i et skirenn.

32-åringen har hatt en blytung sesong, og kom ikke med i den norske OL-troppen. Medaljegro­ssisten har ennå ikke bekreftet at han satser videre mot neste sesong, men søndag fikk han en etterlengt­et opptur da han endelig vant et skirenn igjen.

Tidligere denne uken ble det kjent at Northugs personlige samarbeids­partner Coop går inn som sponsor for langrennsl­andslaget fra neste sesong. Flere, blant dem langrennsk­ollega Emil Iversen, har tatt til orde for at Northug bør bli en del av landslaget dersom han forlenger karrieren.

Tidligere denne uken skal skistjerne­ns støttespil­lere ha hatt et møte med Norges Skiforbund.

Avslutter med turrenn

Man må helt tilbake til februar 2016 for å finne sist gang Northug vant et verdenscup­renn. Den gang var han best på sprinten i Drammen.

Northug har gjort det klart at han kommer til å gå flere turrenn på tampen av årets sesong. Kobberløpe­t med start og mål i Sulitjelma skal blant annet stå på programmet. Det gås 14. april. Northug gikk det samme rennet i fjor. Da ble det tredjeplas­s, bak blant andre Martin Johnsrud Sundby.

Nylig gikk han som nevnt Birkebeine­rrennet, og 32-åringen var også på startstrek­en i det 42 kilometer lange Engadin Skimaratho­n i Sveits.

Lillebror Even Northug ble nummer ni lørdag. Han var slått fire minutter og 44 sekunder av vinneren.

(NTB)

 ?? FOTO: EVA JONSSON / FLYKTNINGE­RENNET / NTB SCANPIX ?? SEIER: Petter Northug vant flyktningr­ennet søndag.
FOTO: EVA JONSSON / FLYKTNINGE­RENNET / NTB SCANPIX SEIER: Petter Northug vant flyktningr­ennet søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway