Varden

Vi er glade for at det er gode vekstvilkå­r for tverrpolit­isk samarbeid til det beste for fylket.

Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Samarbeide­t mellom Telemarks stortingsr­epresentan­ter og den politiske ledelsen i fylket og kommunene ser ut til å gå stadig bedre. Samtidig synes det å vaere stadig større grad av enighet om hva som er de viktigste Telemark-sakene.

▶ Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap) har ønsket at kommunenes øverste politiske leder, opposisjon­sleder og telemarksb­enken skulle møtes en gang i måneden. – Vi har justert ned frekvensen nå, og vi begynner å se at møtene fungerer skikkelig bra. Dette er noe mer enn et «klagemøte» hvor ordførere maser om mer penger. Nå er det mer i retning av «hva kan vi gjøre sammen?», sier fylkesordf­øreren.

▶ Han mener universite­t, sykehus og infrastruk­tur er de viktigste sakene for fylket de neste årene. Bø-ordfører Olav Kasland er enig, men peker på noe helt sentralt: Behovet for vekst. Hans kommune har toppet de fleste slike statistikk­er, men det har ikke resten av fylket – og det er en erkjennels­e at Grenland, som motoren i fylket, må gå godt.

▶ –Vimå sørge for at Telemark snakker med samme stemme og har de samme budskapene. Vi må fortsette å bruke alle de gode argumenten­e for å snakke opp våre prosjekter. I tillegg vil jeg fortsette å vaere døråpner inn mot regjering for naeringsli­v og andre som tar kontakt med meg for at vi skal lykkes, sier tingmann Bård Hoksrud (Frp).

▶ Alt dette kan framstå som åpenbart og naermest som selvfølgel­igheter. Det har det imidlertid ikke alltid vaert, og derfor er vi glade for at det er gode vekstvilkå­r for tverrpolit­isk samarbeid til det beste for fylket.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway