Varden

Celine (15) er klar for sitt sjette påsketrav

Celine Rød fra Siljan er tross sine 15 år nesten for veteran å regne når det kommer til påsketrave­t på Klostersko­gen.

- ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Når 15-åringen stiller til start i årets utgave kan hun krysse av for sitt 6. i rekken. Det er det ikke mange 15-åringer som kan vise til.

Mange storløp

– Nei, det er nok noen, men det er nok ikke så mange, sier hun. 15-åringen fikk kjørelisen­s tilbake i 2012 – som niåring. Siden da har det meste dreid seg om ponnikjøri­ng. I fjor stilte hun til start i så å si alle storløp, og var den kusken i landet som kjørte flest løp.

– Det ble ganske mange løp i fjor, men det er bare moro. Jeg elsker å kjøre løp, forsikrer den unge og ikke minst lovende kusken.

Ikke nervøs

Også i år står det mange storløp på programmet og først ut er påsketrave­t.

– Jeg gleder meg veldig. Det er alltid mye folk og ser på, så det er alltid moro å kjøre når det er påsketrav. Det er en aere å få lov til å vaere med, sier 15-åringen.

– Du blir ikke litt nervøs når det er så mye folk og ser på da?

– Nei, eller kanskje litt i forkant av løpet, men under selve løpet er ikke det noe jeg tenker på. Da konsentrer­e jeg meg kun om å kjøre og ikke noe annet. sier hun.

Ungjenta som i år stiller til start i to ponniløp, et lørdag og et søndag, håper å kjøre inn til noen gode plassering­er.

– Det er mange gode med, så jeg har ikke satt meg så veldig høye mål, men jeg håper jo å komme litt opp på resultatli­stene. Det hadde vaert gøy det, sier 15-åringen.

Tar mye tid

Etter påsketrave­t venter nye storløp på rekke og rad for den unge ponnikuske­n.

– Det blir en del løp framover, så det blir ikke tid til så mye annet enn hest – og skole. Men det jo det jeg synes er morsomt, så det er noe jeg gleder meg til, sier 15-åringen, som ikke har noen umiddelbar­e planer om å trappe ned med det første – tvert imot.

– Nei, trav og ponnitrav er noe hele familien min er interesser­t i, så jeg kommer nok til å fortsette med hest i mange år framover. Det er helt sikkert, avslutter 15-åringen fra Siljan.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? MANGE LØP: Celine Rød var den kusken i landet som kjørte flest løp i fjor.
FOTO: PRIVAT MANGE LØP: Celine Rød var den kusken i landet som kjørte flest løp i fjor.
 ??  ?? GLEDER SEG: Celine Rød fra Siljan gleder seg til årets påsketrav på Klostersko­gen. Her er hun med ponniene Skarvikens Maskot og Charlie CC som hun skal kjøre.
GLEDER SEG: Celine Rød fra Siljan gleder seg til årets påsketrav på Klostersko­gen. Her er hun med ponniene Skarvikens Maskot og Charlie CC som hun skal kjøre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway