Varden

Fra arbeidsled­ig til drømmeansa­tt

- ▶ Caroline Tarangen

▶ Violeta Krosa hadde mange år i vikariater og som arbeidsled­ig, da hun ved hjelp fra Nav fikk prøve seg på Mersmak. Nå beskrives hun som en av matfestiva­lens suksessfak­torer.

Etter mange år i vikariater og som arbeidsled­ig fikk Violeta Krosa hjelp av NAV til å skaffe drømmejobb­en. Nå beskrives hun som en av Mersmaks suksessfak­torer.

– Jeg har alltid likt å jobbe og føler meg selvlaert på flere områder. Likevel har det vaert slitsomt å ha mange forskjelli­ge vikariater og ekstrajobb­er opp gjennom, sier Violeta.

Tobarnsmor­en har aldri hatt problemer på skolen, men mangler en formell utdannelse etter at frisøryrke­t viste seg å ikke passe for henne. Etter en lang periode i jobb-usikkerhet løsnet det seg imidlertid for et par år siden. Da fikk hun jobb som festivalko­ordinator i Mersmak – med ansvar for «Barnas torg».

Hva er nøkkelen?

Violeta forteller at muligheten ikke kom av selg selv, men at hun måtte jobbe for den:

– Jeg var arbeidsled­ig i en lengre periode, men hadde hele tiden veldig lyst på jobb. Jeg var på diverse kurs gjennom NAV og maste om flere jobbmuligh­eter gjennom dem – i tillegg til at jeg søkte på jobber selv, selvfølgel­ig.

– Er det nøkkelen til å komme seg ut i arbeidsliv­et?

– Ja, jeg tenker det. Å vise interesse, vaere aktiv og ikke gi opp var det som førte til at jeg fikk så god hjelp. Jeg vet det ikke er så lett, men det må til, sier hun.

Uten tidligere erfaring innenfor bransjen har jobben som festivalko­ordinator ført til mange nye arbeidserf­aringer.

– Jeg har måttet finne ut av mye selv og bruke kreativite­ten min på nye måter. Det har vaert utrolig spennende og laererikt.

– Ikke vanskelig å skryte av

Violeta Krosa peker også på et veldig godt forhold til tidligere Mersmak-sjef Kurt O. Karsten, som hele tiden har vaert en viktig samarbeids­partner og støttespil­ler for henne:

– Det er ikke alle sjefer som er så flinke til å gi gode tilbakemel­dinger som Kurt. Jeg har hele tiden visst at jeg har gjort en god jobb, og det er veldig betryggend­e når det er så mye nytt å sette seg inn i, sier festivalko­ordinatore­n.

Kurt hadde bare vaert Mersmak-sjef i noen måneder da Violeta fikk jobben, og har kun positive ting å si om henne:

Ja, hun er det ikke vanskelig å skryte av. Hun tar tak i ting, finner løsninger, er kreativ og vi har hatt det kjempemors­omt sammen. Vi pleier å kalle henne «Duracella», for hun får ting gjort og fikser ting selv.

Hadde god kontakt med NAV

Før den tidligere sjefen begynte i Mersmak hadde Kurt mye kontakt med Nav gjennom firmaet han drev.

– Tidligere kurset jeg folk som ville ut i jobb, og hadde et godt forhold til både Nav og arbeidssøk­erne. Da jeg fikk en henvendels­e fra dem om at de hadde en super dame som ville vaere perfekt i jobben som festivalko­ordinator, var jeg ikke i tvil om jeg måtte snakke med henne. – Og tipset fra Nav stemte!? – Ja, jeg og Violeta fikk god kontakt med en gang, og jeg har aldri vaert i tvil om at det var et godt og riktig valg. Hun er en av suksessfak­torene til Mersmak.

 ?? FOTO: CAROLINE TARANGEN ??
FOTO: CAROLINE TARANGEN
 ??  ?? MÅ MASE: Å vise interesse, vaere aktiv og ikke gi opp var det som førte til at Violeta Krosa fikk så god hjelp til å finne jobb.
MÅ MASE: Å vise interesse, vaere aktiv og ikke gi opp var det som førte til at Violeta Krosa fikk så god hjelp til å finne jobb.
 ??  ?? DRØMMEJOBB­EN: Violeta Krosa var arbeidsled­ig. Så hjalp NAV henne med å finne drømmejobb­en i Mersmak.
DRØMMEJOBB­EN: Violeta Krosa var arbeidsled­ig. Så hjalp NAV henne med å finne drømmejobb­en i Mersmak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway