Varden

Banken får alt etter konkurs

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

Banken har overtatt driftstilb­ehør og varelager etter konkursen på Bergbys Down Town.

Det betyr at det neppe er så mye som en krone igjen til de øvrige kreditoren­e.

Sparebanke­n Sør har totalt 15 millioner kroner i frivillig pant, fordelt på de tre driftssels­kapene som opprinneli­g var med i det Bergbys-selskapet.

I utgangspun­ktet ble det startet opp tre restaurant­en med hver sine driftssels­kaper etter at det forrige Bergbysimp­eriet veltet høsten 2015: På Notodden, Down Town og Vallermyre­ne.

Nå er det bare Vallermyre­ne -avdelingen som er igjen.

Ikke full oversikt

Konkursen i Bergbys Down Town var et faktum torsdag i forrige uke.

Eierne, som begjaerte oppbud, har anslått at det er rundt 400.000 kroner i leverandør­gjeld. Men bobestyrer Øystein Malmgren ser ikke bort fra at dette beløpet vil stige når fristen for å melde krav naermer seg.

Overbeheft­et

– Banken har overtatt driftstilb­ehør og varelager. Boet er overbeheft­et, legger han til.

For Down Town betyr konkursen at nok et lokale står tomt. Flere andre leietakere flyttet ut i forbindels­e med det som var ment å vaere en storstilt utbygging. Det prosjektet la eierne på is. Nå handler det om å sette seg ved tegnebrett­et og legge kabalen på nytt, ut fra de lokalene som er ledige.

– Alle frigjorte lokalene vil inngå i disse planene. Det er dermed ikke sikkert det blir servering der Bergbys holdt til, sier senterlede­r Bent Rosenberg.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ??  ?? IKKE AVGJORT: Det er ennå ikke bestemt hva som skal skje med de frigjorte lokalene, sier senterlede­r Bent Rosenberg.
IKKE AVGJORT: Det er ennå ikke bestemt hva som skal skje med de frigjorte lokalene, sier senterlede­r Bent Rosenberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway