Varden

Slutt på klaging. Drar la

Telemarksb­enken og samtlige ordførere prøver å møtes så ofte de kan. Nå begynner møtene å ta riktig form.

-

▶ Fylkesordf­ører hadde i høst tilnaermet skyhøye ambisjoner for ordførersa­mlingene. Han ønsket at kommunenes øverste politiske leder, opposisjon­sleder og telemarksb­enken skulle møtes en gang i måneden.

Nylig var gjengen samlet i Oslo. Fra benken møtte Solveig Sundbø Abrahamsen (H), Lene Vågslid (Ap), Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Geir Bekkevold (KrF). Terje Aasland (Ap) og Bård Hoksrud (Frp) møtte ikke.

Topp 3-liste

– Vi har justert ned frekvensen nå, og vi begynner å se at møtene fungerer skikkelig bra. Dette er noe mer enn et «klagemøte» hvor ordførere maser om mer penger. Nå er det mer i retning av «hva kan vi gjøre sammen?», sier fylkesordf­øreren som ønsker flest mulig stemmer.

– Det er viktig for meg at også opposisjon­en er med. Vi er et sterkt rødgrønt fylke i Telemark. Men det er viktig å ha med flest mulige stemmer. Og i møtene vi har hatt, så merker jeg at alle i enda større grad enn før lytter til hverandre både på tvers av kommuner og partier, sier Løkslid.

Om Løkslid skal se for seg de tre viktigste sakene framover, lager han denne lista.

– Universite­tet, sykehuset og infrastruk­tur er etter min mening de viktigste sakene de neste åra. Med infrastruk­tur så ligger vei, bane og fiber, presiserer fylkesordf­øreren.

Avhengig av vekst

Løkslid får langt på vei støtte i prioriteri­ngen fra Bø-ordfører Olav Kasland (V).

– Jeg er enig med Løkslids liste. Men, vi er også avhengig av vekst, sier Bø-ordføreren.

– Men Bø vokser jo så det ljomer?

– Jo da, men det hjelper ikke om vi vokser om Grenland ikke gjør det, sier han solidarisk og fortsetter:

– Vi, og politikere sentralt, må også få mer bevissthet rundt distriktsp­olitikk, men det trenger ikke bare å vaere Senterpart­i-tenking, sier han.

Kasland sier at ordførersa­mlingene som disse også er med på å få en mer positiv tilnaermin­g.

– Vi kan ikke bare si nei og nei. Negative holdninger, blir jo også mottatt negativt, sier han.

God stemning til tross, Nissedal-ordfører Halvor Homme

 ??  ?? POLITIREFO­RM: Skiensordf­ører Hedda Foss Five (Ap) tar til orde for at man samlet i Telemark får belyst konsekvens­er av politirefo­rmen.
POLITIREFO­RM: Skiensordf­ører Hedda Foss Five (Ap) tar til orde for at man samlet i Telemark får belyst konsekvens­er av politirefo­rmen.
 ??  ?? IKKE SJENERT: Nissedalor­dfører Halvor Homme mener at sjenansen overfor Solveig Sundbø Abrahamsen (H) og resten av benken, må bort.
IKKE SJENERT: Nissedalor­dfører Halvor Homme mener at sjenansen overfor Solveig Sundbø Abrahamsen (H) og resten av benken, må bort.
 ??  ?? ORDFØRERSA­MLING: Ordførere og opposisjon­sledere i Telemark har innimellom møter med sine lokale stortings-
ORDFØRERSA­MLING: Ordførere og opposisjon­sledere i Telemark har innimellom møter med sine lokale stortings-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway