Varden

Rødt over sperregren­sa

-

Rødt får 4 prosents oppslutnin­g på en fersk måling for Vårt Land. Avisen mener partiet får «klekkelig betalt» etter mistillits­forslaget mot Sylvi Listhaug.

Rødts oppslutnin­g øker med 0,9 prosentpoe­ng sammenlign­et med Vårt Lands måling fra februar til 4 prosent og ville gitt partiet sju mandater på Stortinget dersom det var et valgresult­at. Målingener gjort av Norstat i perioden 20.–24. mars, altså etter at Listhaug gikk av. Det var Rødt som fremmet mistillits­forslaget som tvang fram avgjørelse­n.

– Gjør en forskjell

– Det virker som om folk setter pris på jobben vi gjør og merker at selv én representa­nt gjør en forskjell, sier Røds stortingsr­epresentan­t Bjørnar Moxnes til avisen.

Han setter også oppslutnin­gen i sammenheng med motstand mot EUs energibyrå Acer og arbeidet for å stramme inn på reglene for innleie av arbeidskra­ft.

Styrket KrF på vippen

Rødt ville fått sju mandater med en oppslutnin­gen lik målingen – men vil likevel ikke klare å sikre rødgrønt flertall.

De to blokkene er jevnstore på målingen – 81 mandater til regjerings­partiene og 80 til de rødgrønne – og er begge vaere avhengig av KrF for å få flertall. Partiet går fram 0,3 prosentpoe­ng og ville fått 4,8 prosent av stemmene og åtte mandater hvis målingen var valgresult­at.

Høyre ned 3,5 prosentpoe­ng

Høyre faller kraftig – hele 3,5 prosentpoe­ng til 25,3 prosent fra februarmål­ingen – og represente­rer den eneste bevegelsen på målingen som går utover feilmargin­en på mellom 1 og 3,1 prosentpoe­ng. Regjerings­partner Frp trekker høyresiden i motsatt retning, med en framgang på 2,5 prosentpoe­ng til 15,4 prosent.

For Aps del er det kun snakk om små endringer på målingen, med en tilbakegan­g på 0,2 prosentpoe­ng til 24,3 prosent fra februar.

Sp får 11 prosent (+0,2), SVs 6,6 prosent (+0,6), Venstre 4,3 (0,8), MDG 2,3 (-1) og «Andre» 1,9 (-0,6).

NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway