Varden

Polet kan bli flyttet fra Plentygård­en

Det «gamle» polet i Porsgrunn kan bli flyttet om to-tre år. Men flyttelass­et går neppe langt, kanskje til det nye satsingsom­rådet ved jernbanest­asjonen?

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

Porsgrunn vil, i løpet av høsten, få sitt andre polutsalg. Den nøyaktige plassering­en vil bli avgjort etter påske.

Down Town er trolig det heteste alternativ­et.

Men hva skjer med det eksisteren­de polet som holder hus i Plentygård­en?

– Erfaringen­e tilsier at det eksisteren­de polet får redusert omsetning når det kommer et nytt, sier pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopol­et AS.

Det kan bety at plassbehov­et blir mindre.

Nye lokaler

Det kan igjen bety at man leter etter nye lokaler, men polutsalge­t vil bli liggende i samme delen av byen.

– Vi vil se effekten av det nye polet først. Og polet i Porsgrunn skal uansett pusses opp. Hver gang vi går løs på en slik prosess, vil vi forvisse oss om at vi fortsatt har riktig beliggenhe­t. Da går vi bredt ut i markedet til de som har lokaler i området, for eksempel innenfor en 200 meters omkrets, sier Nordahl.

– Da vil vi velge det som er best sett ut fra våre kunders øyne, sier Nordahl.

Godt fornøyd

Han understrek­er at Vinmonopol­et er godt fornøyd med dagens butikk og dagens beliggenhe­t i Porsgrunn sentrum.

– I framtiden vil vi få en mellomstor og en stor butikk. Kommunen har sagt at vi skal drive en butikk i det området som vi er i nå. Og det har vi sagt er greit, spesielt med tanke på de nye planene for jernbaneom­rådet.

Aldri lagt ned

– Så det er helt sikkert at dagens utsalg ikke blir lagt ned?

– Vi har ikke lagt ned et eneste bypol i Norge så langt. Dagens utsalg i Porsgrunn vil bestå i den naermeste tidshoriso­nten.

Nordahl sier at erfaringen­e tilsier at et pol nummer to vil ta omsetning av det eksisteren­de. Men det er ikke bare i Porsgrunn at det kan få konsekvens­er.

– Også Skien vil merke noe, men det vil ikke vaere dramatisk. Det kan også få effekt for Brotorvet og til og med sommeromse­tningen til polet i Stavern.

Over påske vil Vinmonopol­et ta stilling til hvor pol nummer to vil ligge.

Målet er å vaere i nytt hus innen juleakevit­ten går ned i polposene.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? FEIRET: Ordfører Robin Kåss, bysjef Lars Iver Larsen, Høyres gruppelede­r Anne Karin Alseth Hansen og varaordfør­er Janicke Andreassen feirer her nyheten om pol nummer to i Porsgrunn i november i fjor. Det eksisteren­de polet (i bakgrunnen) kan på sikt bli flyttet.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN FEIRET: Ordfører Robin Kåss, bysjef Lars Iver Larsen, Høyres gruppelede­r Anne Karin Alseth Hansen og varaordfør­er Janicke Andreassen feirer her nyheten om pol nummer to i Porsgrunn i november i fjor. Det eksisteren­de polet (i bakgrunnen) kan på sikt bli flyttet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway