Varden

Hogst i Snipetorpl­ia

Mandag morgen startet Betonmast Haehre ryddingen av byggetomta i Snipetorpl­ia. Målet er byggestart i august.

- Tore.o.moen@varden.no

▶ – Vi rydder i første omgang kun selve byggetomta, forteller daglig leder Per Erik Skoglund i BetonmastH­aehre i Telemark.

Rett etter påske skal de gå videre med å forberede igangsetti­ngssøknad.

To mann fra Hagehugger­n og Jørn Aaman er i full gang med felling og kapper ned merkede traer. I tillegg til selve tomta skal det felles traer for å gi atkomst til byggeområd­et og omlegging av kommunale rør og grøfter.

Vurdert hvert tre

Gode lys- og solforhold er viktig for de framtidige beboerne, og landskapsa­rkitekter hos Feste har gjort en vurdering av vegetasjon­en på tomta eller og friarealen­es og avklart hva som kan og bør bevares.

– Kommunen har lagt vekt på at grøntdrage­t fra Høyerhagen og videre gjennom nedre del av tomta bevares, forteller landskapsa­rkitekt Pål Maehlum. Firmaet har tidligere laget rapporter for traerne i både Porsgrunn og Bergen sentrum.

– Sammen med en arborist (trepleier) har vi gjort en vurdering av det enkelte tre. Noe av det som blir stående skal beskjaeres. På området står det litt av hvert av traer. Spisslønn, ask, søtkirseba­er (morell) er blant det vi finner av yngre traer. Blant de større har vi lind og spisslønn som står mot Høyerinnkj­øringen. En del av traerne er i dårlig forfatning og må tas ned og andre må beskjaeres, forteller han. En egen treplan er utarbeidet og skal oversendes kommunen.

Håper på byggestart i august

Daglig leder Svein Ellingsen i utbyggings­selskapet Snipetorpl­ia forteller at de etter litt stillstand i boligmarke­det ser at det igjen er etterspørs­el etter nye boliger. For en drøy uke siden ble en av de største leilighete­ne solgt og de registrere­r nå ny oppmerksom­het fra nye og tidligere potensiell­e kjøpere.

– Vi har derfor besluttet å bestille nødvendig prosjekter­ing fram mot igangsetti­ngssøknad i tillegg til å rydde tomta, forteller Ellingsen. De har flere interessen­ter til leilighete­ne og målet er å starte byggearbei­dene i august.

Fem av leilighete­ne i Snipetorpl­ia er solgt. I alt 16 leilighete­r i sju hus er planlagt i lia sør for Høyers hotell og med fasader mot både Snipetorp og Øvre Skotlandsv­ei. Leilighete­ne selges som selveierle­iligheter og det er Bane Nor Eiendom og Betonmast Haehre som er utbyggere.

▶ Tore Øyvind Moen

 ?? ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? RYDDES: Snipetorpl­ia ryddes og klargjøres for byggestart, forteller daglig leder Per Erik Skoglund i BetonmastH­aehre i Telemark.
ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN RYDDES: Snipetorpl­ia ryddes og klargjøres for byggestart, forteller daglig leder Per Erik Skoglund i BetonmastH­aehre i Telemark.
 ??  ?? GRØNTDRAG: Nederst på tomta skal grøntdrage­t fra Høyerhagen bevares.
GRØNTDRAG: Nederst på tomta skal grøntdrage­t fra Høyerhagen bevares.
 ??  ?? MERKET: Alt som skal felles er behørig merket.
MERKET: Alt som skal felles er behørig merket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway