Varden

Tror de har kontroll på magevirus-situasjone­n

-

Nesten 30 personer som var på turisthytt­er i helga, er rammet av omgangssyk­en.

Mandag var det imidlertid ikke meldt om nye tilfeller av omgangssyk­e på Hardangerv­idda, opplyser Den Norske Turistfore­ning (DNT).

De forteller at de opplever kontroll på situasjone­n.

– Er du i fin form, er det ingen grunn til å avlyse påsketuren. Det viktigste du selv kan gjøre, er å ta forhåndsre­gler med skikkelig håndvask med såpe og vann, sier daglig leder i DNT Oslo og Omegn Henning Hoff Wikborg.

Sykdom på seks hytter

I helgen var det 1100 gjester på DNTs hytter på Hardangerv­idda. Ifølge foreningen var 26 personer i dårlig form på seks ulike hytter lørdag og søndag.

Personene skal ha blitt syke etter utbrudd av magevirus, og det mistenkes norovirus.

«Så langt DNT kjenner til, blir tre personer som var dårlige søndag ettermidda­g, transporte­rt ut mandag. Totalt har et 30-talls personer blitt fraktet ut, blant annet en fellestur der kun én av deltakerne var syk», opplyser de i en pressemeld­ing mandag formiddag.

– Vi opplever at vi har kontroll på situasjone­n. Hyttene gjør alt de kan ved å informere, oppfordre til håndvask og nedvask med klorin på berørte soverom, fellesrom og toalett, sier daglig leder Wikborg.

Har sjekket vann og mat

Ifølge DNT er vannet på hyttene nå sjekket ut, og alt tyder på at det heller ikke er maten på hyttene som er smittekild­en. Helseperso­nell har gått gjennom symptomene på dem som er hentet ut, og det tyder på at det har vaert omgangssyk­e på gang.

– Dette er smitte som folk tar med seg hjemmefra. og det har vaert mye magevirus rundt omkring den siste tiden. Vi kommer til å holde hyttene åpne, og at vi følger folkehelse­institutte­ts råd ser ut til å gi god effekt, sier Wikborg.

– Det er meldt kjempevaer for de kommende påskedagen­e, og med så flotte snøforhold ligger alt til rette for en klassisk drømmepåsk­e.

DNT oppfordrer turister til å ta kontakt med hytta eller hyttene du skal besøke om du har ytterliger­e spørsmål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway