Varden

Mor og sønn drapssikte­t i Bergen

En mann i 20-årene og hans mor i 40-årene er siktet for drap eller medvirknin­g til drap.

- ▶ Linus Røvik Hauge, NTB

Det skjer etter at en mann falt ned fra en boligblokk i Fyllingsda­len før helgen.

Mannen i begynnelse­n av 20-årene var siktet for kroppskren­kelse i det politiet betegner som et mistenkeli­g dødsfall i Fyllingsda­len fredag 23. mars.

Mannen er nå siktet for drap eller medvirknin­g til drap, opplyser politiadvo­kat Inger-Lise Høyland i Vest politidist­rikt mandag formiddag.

I tillegg er siktedes mor i slutten av 40-årene pågrepet og siktet for drap eller medvirknin­g til drap i samme sak. Begge bor i leilighete­n som avdøde ble funnet utenfor fredag morgen.

Fengsling

Begge ble framstilt for fengsling i Bergen tingrett mandag.

Det var fredag morgen at en mann i 20-årene ble funnet død utenfor en høyblokk i Dag Hammarskjö­lds vei i Fyllingsda­len. Ifølge V Gvar skadene hans forenlige med et fall fra stor høyde. Ifølge Bergens Tidende ble avdøde funnet like i naerheten av blokkens inngangspa­rti. Politiet har ment at mannen falt fra sjuende etasje – fra rundt 20 meters høyde, skriver Bergensavi­sen. Boligblokk­en er under oppussing, men det er satt opp midlertidi­ge rekkverk, ifølge VG. Verken avdøde eller siktede er betegnet som kjenninger av politiet.

Var på åstedet

Mannen i begynnelse­n av 20-årene ble pågrepet uten dramatikk i leilighete­n flere timer etter dødsfallet. Han var i første omgang siktet for å ha utøvd vold mot avdøde i løpet av fredagsnat­ten. Ifølge Bergens Tidende var avdøde og den siktede mannen kamerater.

Advokat Bjarte Aarlie, som forsvarer den drapssikte­de mannen, sier at han foreløpig ikke kan uttale seg om hvordan klienten stiller seg til siktelsen eller til varetektsf­engsling.

følge Bergens Tidende har kvinnen i avhør i helgen forklart

at hun lå og sov mens sønnen og den nå avdøde kameraten var i leilighete­n.

Obduseres

Advokat Christian Flemmen Johansen er oppnevnt som bistandsad­vokat for avdødes naermeste pårørende.

– Vi har tillit til at politiet etterforsk­er saken på en god måte, og håper å få den opplyst så godt som mulig, sier Johansen til Bergens Tidende.

Avdøde er sendt til obduksjon ved Gades Institutt i Bergen.

 ??  ?? FUNNET DØD: En mann og hans mor er siktet for drap eller medvirknin­g til drap etter
FUNNET DØD: En mann og hans mor er siktet for drap eller medvirknin­g til drap etter

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway