Varden

Husleiesak­en og økonomisty­ring i Tinn kommune

- Leder NAV Tinn Rjukan 23.03.18

I rettsaken der huseiere har stevnet Tinn kommune har det ikke blitt godt nok belyst hvordan anvisnings­prosessen i kommunen foregår.

Imedieopps­laget ser det ut som om godkjennin­g av NAVs fakturaer ikke skjer i NAV, og det er feil. I NAV Tinn har vi to ansatte som har fullmakt til å attestere og kontere fakturaer før de går elektronis­k videre til NAVleder for anvisning.

Hvis de ikke selv har gjort innkjøp eller kjenner til fakturaen, sjekker de dette med den som har stått for innkjøpet eller avtalen for å forsikre seg om at kjøpet og beløpet er korrekt. Det gjør jeg også selv før anvisning hvis jeg er i tvil om hva som faktureres.

Dette har også skjedd i forbindels­e med fakturerin­g av husleie i NAV, hvor de høye utbetaling­ene har blitt sjekket med den som har inngått kontrakten­e.

Store utbetaling­er er i seg selv ikke et problem så lenge kontrakter kan sies opp når det ikke lenger er bruk for dem. Men det er dette som er sakens kjerne – det er inngått 10 og 5 årskontrak­ter med vilkår om at kommunen ikke kan si dem opp. Ingen i kommunens administra­sjon – heller ikke rådmann – har myndighet til å gjøre dette.

I tillegg til husleieutb­etalingene har flere i NAV og jeg selv reagert på størrelsen på fakturaene til renovering­sarbeid, som har begynt å komme i 2015 og økt fram til i dag. Vi har derfor undersøkt dette arbeidet naermere ved å sammenstil­le bilagene og hente inn takstmenns vurderinge­r, slik RA refererte torsdag. NAV følger opp dette videre og fortsetter samarbeide­t med takstmenn.

Tinn kommune blir fremstilt som en vanstyrt kommune av motpartens advokat, men det er feil. Faktum er at Tinn kommune har svaert god økonomisty­ring.

Fylkesmann­en rangerer Tinn som den beste kommunen i Telemark på økonomibar­ometeret både i 2017 og i perioden 2013-17.

Brit Houge

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway