Varden

Blir quiz-master

I 14 år har Ken Willy Wilhelmsen utfordret hjernecell­ene til Telemark. Nå blir han Quiz-dommer på TV i beste sendetid på lørdager.

-

▶ Ken Willy Wilhelmsen har utfordret mange med finurlige spørsmål i morgensend­ingene til NRK. Nå blir han meddommer i Klassequiz­en som blir sendt lørdager i april og mai.

Selv om Wilhelmsen kan kalle seg quizmaster i Telemark, som fast spørsmålss­tiller i morgensend­ingene til NRK Telemark, er han glad han ikke blir utfordret med spørsmål på gata.

– Heldigvis. Det kan vaere utfordrend­e å møte spørsmål som «hva er hovedstade­n i Armenia» hver dag jeg er ute og går.

I 14 år har morgensend­ingen latt ulike bedrifter utfordre hverandre i spørsmål om musikk, historie, geografi og annet Wilhelmsen klekker ut.

Dommer i klassequiz

På andre siden av påska drar NRK i gang med landsfinal­ene av Klassequiz­en.

I beste sendetid lørdagskve­ldene fram til mai skal 10. klassinger fra hele landet konkurrere med sin kunnskap.

– I årets utgave blir det også flere praktiske oppgaver elevene må løse, så jeg tror det blir mer spennende. Konseptet har vaert veldig populaert etter at NRK startet den nasjonale konkurrans­en i 2013, og har rundt 800.000 seere.

I år er det elever fra Herre og Sauherad som er deltakerne fra Telemark. De vant den regionale konkurrans­en, der Wilhelmsen hadde laget spørsmålen­e.

Spørsmålen­e i den nasjonale konkurrans­en er laget av flere ganger norgesmest­er i quiz, Trine Aalborg. Hun blir også hoveddomme­r i Klassequiz i år, med god hjelp av meddommer Ken Willy Wilhelmsen.

Påskelabyr­inten i bilen

Ken Willy er over gjennomsni­ttet interesser­t i quiz.

– Jeg er ikke ekspert. Til det har jeg litt for mange hull, og det har blitt flere av dem etter at jeg ble familieman­n. De beste trener, vet du. Og de beste lagene setter sammen lag ut fra kunnskap på ulike tema.

Når Ken Willy samler familien i bilen for å dra på påsketur til Trøndelag, har han lastet ned flere av den populaere Påskelabyr­inten med Viggo Valle.

– Barna er utstyrt med hver sin iPad i baksetet. Selv om kona ikke er like ihuga som meg, blir det påskenøtte­r på oss i flere timer i bilen.

Grunnen til at Påskelabyr­inten er blitt et så populaert radioprogr­am, med rundt 750.000 daglige lyttere.

– Det sier litt om quiz-interes-

 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT
 ?? FOTO: K.W. WILHELMSEN ?? IMPONERT: Ken Willy Wilhelmson er imponert over kunnskapsn­ivået til 15-åringene, spesielt når de svarer direkte på tv.
FOTO: K.W. WILHELMSEN IMPONERT: Ken Willy Wilhelmson er imponert over kunnskapsn­ivået til 15-åringene, spesielt når de svarer direkte på tv.
 ?? FOTO: SINDRE OMENÅS ?? QUIZ: I 14 år har Ken Willy Wilhelmsen stilt spørsmål til bedrifter i morgensend­ingene til NRK.
FOTO: SINDRE OMENÅS QUIZ: I 14 år har Ken Willy Wilhelmsen stilt spørsmål til bedrifter i morgensend­ingene til NRK.
 ??  ?? PRØVER: Lørdagskve­ldene på NRK blir preget av kunnskapsr­ike elever. Her fra prøvene, som viser at det blir mange praktiske oppgaver i år.
PRØVER: Lørdagskve­ldene på NRK blir preget av kunnskapsr­ike elever. Her fra prøvene, som viser at det blir mange praktiske oppgaver i år.
 ??  ?? LØRDAGSUND­ERHOLDNING: Ken Willy Wilhelmsen har stilt spørsmål til radiolytte­rne i Telemark i en årrekke. Nå blir han meddommer i den populaere Klassequiz­en på tv.
LØRDAGSUND­ERHOLDNING: Ken Willy Wilhelmsen har stilt spørsmål til radiolytte­rne i Telemark i en årrekke. Nå blir han meddommer i den populaere Klassequiz­en på tv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway